Στάση εργασίας στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης

4ωρη στάση εργασίας στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, 12 Ιούλη, η 4ωρη στάση εργασίας στο εργοστάσιο Ανακύκλωσης, ΚΔΑΥ Ηρακλείου, που είχε προκηρύξει η ΕΙΥΗ τις ώρες 11:40- 15:40.

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε στάση εργασίας, αγανακτισμένοι από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται από την εταιρία - εργολάβο στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, η εταιρία για άλλη μια φορά, καθυστερεί παράνομα την καταβολή του μισθού στους εργαζόμενους, οι οποίοι αδυνατούν πολλές φορές να καλύψουν ακόμη και βασικές ανάγκες τους.

Οι εργαζόμενοι έδωσαν την απάντησή τους στα σχέδια της εταιρείας, με την προειδοποιητική στάση εργασίας. Στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, που ακολούθησε, αποφασίστηκε ομόφωνα η Σωματειακή Επιτροπή με την ΕΙΥΗ, να καταθέσουν εγγράφως τα αιτήματα τους στην εταιρία απαιτώντας συνάντηση για την ικανοποίηση τους και αναλόγως θα επανεκτιμήσουν την στάση τους.

Αιτήματα των εργαζομένων :

➢ Καμία καθυστέρηση της μισθοδοσίας. Άμεση εξόφληση της οφειλόμενης μισθοδοσίας. Καταβολή της σε όλους τους εργαζόμενους έως τις 10 του μηνός.

➢ Μόνιμη και σταθερή για όλους. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751€

➢ Να ολοκληρωθεί η συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού. Ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής μέσα στο εργοστάσιο.

➢ Άμεση επαναφορά του Βαρέου και Ανθυγιεινού Ενσήμου για όλους τους εργαζόμενους.

➢ Άμεση και αναδρομική καταβολή της απλήρωτης υπερωρίας για όλο το χρονικό διάστημα που δουλεύουμε με την Waste Solutions σε όλους τους εργαζόμενους. Ενσωμάτωσή του στον μισθό.

➢ Κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας με υπογραφή ΣΣΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ