Στέλνουν βοήθεια και από την Κρήτη στον Έβρο - Έκκληση να μην αποσταλούν άλλα πράγματα

Συγκινητική η κινητοποίηση για την ενίσχυση των δυνάμεων στα Σύνορά

Συγκινητικό είναι το κύμα αλληλεγγύης και στήριξης από όλη την Ελλάδα προς τα στελέχη της αστυνομίας και του στρατού που δίνουν την δική τους "μάχη" στα Σύνορα του Έβρου για την αποτροπή της παράνομης εισόδου μεταναστών στην χώρα.

Η κινητοποίηση για την ενίσχυση των δυνάμεων όπως έγραψε το cretalive, ήταν τόσο από πλευράς δυναμικού με εθελοντές μάλιστα από την Κρήτη αλλά και με την συγκέντρωση, αποστολή και διανομή τροφίμων, κίνηση στην οποία προχώρησε ήδη η Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος Έβρου, προκειμένου να μεταφερθούν στην παραμεθώριο περιοχή.

Σε ανάλογη κίνηση προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες και ο Δήμος Φαιστού συγκεντρώνοντας βασικά είδη τροφών αλλά και νερού, προκειμένου να τα αποστείλει άμεσα και να ενισχύσει της δυνάμεις στα σύνορα.

Την ίδια ώρα ωστόσο, ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης ζητά τη διακοπή συγκέντρωσης τροφίμων για τους ένστολους.


Με ανάρτησή του ενημερώνει πως σε ότι αφορά τη συγκέντρωση τροφίμων «… ήδη έχουμε συγκεντρώσει αρκετά. Ας περιμένετε να σας ενημερώσουμε αν τυχόν χρειαζόμαστε κάτι επιπλέον. Αν τυχόν κάποια βοήθεια έχει ήδη ετοιμαστεί, την παραδίδουμε στο χώρο του τελωνείου Καστανεών και μεταφέρεται κατόπιν με στρατιωτικά οχήματα στα στελέχη των Ε.Δ. και του Ε.Σ.».

Την ίδια ώρα ευχαριστεί τους πολίτες για «την τεράστια συμπαράστασή τους».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ