Στο Σπήλι ο Αλέξης Τσίπρας: "Μαγεύτηκα από τον τόπο σας"

Συνεχίζει την περιοδεία του στη δυτική Κρήτη ο πρωθυπουργός - Το απόγευμα στα Χανιά η κεντρική ομιλία

Στο Σπήλι βρέθηκε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συνεχίζει την περιοδεία του σήμερα στη Δυτική Κρήτη. Νωρίτερα, βρέθηκε στα Ανώγεια, όπου του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή με μαντινάδες, ρακές και τοπικά εδέσματα.

Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης χαρακτήρισε "σεμνό και ταπεινό άνθρωπο" τον πρωθυπουργό. ιώθουμε χαλαρά μαζί σας, ξέρετε τις περιοχές μας καλύτερα κι από εμάς. Είναι τιμή μας που είστε εδώ. Δέκα χρόνια πάτε στο Ροδάκινο. Μένετε στα δωμάτια του Μάρκου ανέκαθεν, σαν απλός πολίτης. Κι αυτό πρέπει να μας παραδειγματίσει όλους" ανέφερε συγκεκριμένα ο δήμαρχος. Παράλληλα, χαρακτήρισε "πολύ φιλικό" το πρόγραμμα Φιλόδημος. "Καταφέραμε να ενταχθούμε σε όλα τα έργα και να πάρουμε 8,5 εκατομμύρια ευρώ και να περιμένουμε άλλα 2,5. Είναι ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα που μας έδωσε ανάσα!" είπε και συνέχισε: "Σας ζητώ ένα πράγμα, τον περιφερειακό δρόμο του Πλακιά. Είναι πληρωμένες οι απαλλοτριώσεις. Θα μας λύσει ένα σοβαρό πρόβλημα. Είναι δίκαιο και πρέπει να γίνει πράξη!"

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: "Γνωρίζω πολλά χρόνια τον τόπο σας. Μαγεύτηκα από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα εδώ, από τη χάρη του τόπου σας. Είχα ακούσει πολλά για τον δήμαρχο σας. Τον γνώρισα και κατάλαβα ότι είναι άξιος άνθρωπος. Φροντίσαμε να λειτουργήσαμε με ίσα κριτήρια για όλους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Δώσαμε κίνητρα σε δημάρχους ανιδιοτελείς που αγαπούν τον τόπο τους, όπως ο κ. Ταταρακης. Θα ξαναβγεί με ευκολία από την πρώτη Κυριακή. Η ανάπτυξη πρέπει να παραμένει ήπια στον τόπο σας. Την ομορφιά ενός τόπου τον κάνει και η ψυχή των ανθρώπων. Αυτό με μάγεψε εδώ, και δεν το αλλάζω με πλούτη και με πολυτέλειες. Ανεξάρτητα από τις απόψεις του Δημάρχου, μας συνδέει το μεράκι να πάμε τον τόπο μπροστά. Υπόσχομαι στον δήμαρχο, δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, να προχωρήσει ο δρόμος του Πλακιά".

«Πιστεύω πως αφήσαμε ένα σημαντικό έργο στην αυτοδιοίκηση, εδώ, στον δήμο Αγίου Βασιλείου, ως κυβέρνηση σταθήκαμε δίπλα στον Γιάννη Ταταράκη, που όπως όλα δείχνουν θα βγει από την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Έργο όπως ο βιολογικός καθαρισμός, έργο που είναι μία σπουδαία εξέλιξη, αλλά και ο δρόμος που συνδέει τη Σούδα με τον Κόρακα και από κει με το Φραγκοκάστελο, που θα είναι ένας δρόμος ο οποίος θα δώσει σημαντική πνοή στο παραλιακό μέτωπο του δήμου Αγίου Βασιλείου που πραγματικά είναι και μοναδικής ομορφιάς και μοναδικής αξίας για όσους ακόμα αντιλαμβάνονται την ομορφιά, όχι με όρους πολυτελείας αλλά με όρους πραγματικής φυσικής ομορφιάς που την βρίσκεις στον τόπο αυτό και που ακόμα δεν έχει και δεν πρέπει να χαλάσει. Διότι η ανάπτυξη εδώ στην περιοχή, πρέπει να παραμείνει ανάπτυξη ήπιας μορφής».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για την ψυχή των ανθρώπων που την βρίσκει ο καθένας στον τόπο του Αγίου Βασιλείου - ψυχή με ομορφιά όπως τόνισε, ίδια με την ομορφιά του περιβάλλοντος. «Αυτό βρήκα εδώ και δεν το αλλάζω με τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία. Όπως επίσης βρήκα και τον Γιάννη Ταταράκη τον δήμαρχο σας, έναν άνθρωπο που έχει έγνοια και αγάπη για τον τόπο. Και εμάς δε μας νοιάζει αν οι ιδέες του είναι στην αριστερά ή στην δεξιά, μας νοιάζει που οι ιδέες του ταυτίζονται με τις δικές μας, ώστε να προχωρήσουμε κάποια πράγματα μπροστά για αυτό τον τόπο που και εσείς και εμείς τον αγαπάμε», είπε ο κ. Τσίπρας. Αυτή είναι η νέα φιλοσοφία που διέπει την κυβέρνηση για την αυτοδιοίκηση: «Με αυτή τη νέα φιλοσοφία θα δουλέψουμε καλύτερα στην αυτοδιοίκηση, καθώς και με τις αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος «Κλεισθένης» (σε ό,τι αφορά την ανακατανομή των πόρων ώστε να στηριχτούν ορεινοί και απομακρυσμένοι δήμοι, οι νησιωτικοί δήμοι) και φυσικά με το πρόγραμμα «Φιλόδημος», με το οποίο έπεσαν χρήματα στην αυτοδιοίκηση και μπορούν να γίνουν ακόμα περισσότερα πράγματα».

Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε στους δημότες αλλά και στον δήμαρχο, ότι θα ασχοληθεί και θα βοηθήσει για την κατασκευή του νέου δρόμου που θα εξυπηρετήσει την παραλιακή ζώνη Σούδα - Κόρακα - Παλαιόχωρα - Φραγκοκάστελο, με τη φράση «είναι δίκαιο και θα γίνει πράξη».

Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή, ζήτησε από τον πρωθυπουργό, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Κρήτη και στο Ρέθυμνο, να πράξει ό,τι το δυνατόν για τον βόρειο οδικό άξονα της Κρήτης. «Δεν είναι το μόνο μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο αλλά είναι το έργο πνοής για όλους εμάς τους κατοίκους 600.000 άνθρωποι και πέντε εκατομμύρια επισκέπτες κάθε καλοκαίρι» ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός, μετά από μία βόλτα στο κέντρο του χωριού, κάθισε για φαγητό μαζί με όλους τους παρευρισκόμενους πολίτες, ευχόμενος να βρεθούν και πάλι, έχοντας όλοι, όπως ανέφερε, υγεία. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι «νιώθω για αυτόν τον τόπο αληθινή αγάπη». Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μία παράκαμψη 120 χιλιομέτρων για να βρεθεί στο Σπήλι παρά το γεγονός ότι σήμερα το απόγευμα θα μιλήσει σε κεντρική ομιλία στο Εθνικό Στάδιο Χανίων - και όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «την κούρασή μου την ξεπερνάω με την αισιοδοξία που έχω στις σκέψεις μου και την καλή διάθεση».


Υπενθυμίζεται ότι το σημερινό πρόγραμμά του πρωθυπουργού κλείνει με ομιλία στις 19:30 στο Κλειστό Γυμναστήριο του Εθνικού Σταδίου Χανίων.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ