Στο συλλαλητήριο της Πέμπτης συμμετέχουν και οι Σύλλογοι Γυναικών

Η κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας

Στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στο Ηράκλειο αύριο Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, στην Πλατεία Ελευθερίας εναντία στις κυβερνητικές αλλαγές στη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων συμμετέχουν οι Ομάδες και Σύλλογοι Γυναικών της ΟΓΕ Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Μοιρών.

Σε κοινή τους ανακοίνωση επισημαίνονται χαρακτηριστικά τα εξής:

“Οι Ομάδες και Σύλλογοι Γυναικών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) Νοτίων και Ανατολικών Συνοικιών Δήμου Ηρακλείου, Δήμου Μαλεβιζίου και Μοιρών καλούν τις γυναίκες του μόχθου να συμμετέχουν μαζικά στο νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη στις 17 Οκτώβρη στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας, που οργανώνουν τα συνδικάτα και οι Ομοσπονδίες, ενάντια στη νέα αντεργατική επίθεση, που σφαγιάζει ακόμα παραπέρα τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στο βωμό της “ανάπτυξης” των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι δύο απεργίες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα αποκάλυψαν και τσαλάκωσαν τα σχέδια εργοδοσίας και κυβέρνησης και των μεγαλοεργοδοτών να περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα χωρίς να κουνηθεί φύλλο. Πρόκειται για μέτρα που υλοποιούν τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ξήλωμα των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων, φακέλωμα των εργαζομένων, ασφυκτικό έλεγχο των συνδικάτων από την εργοδοσία και το κράτος.

Αυτή η νέα επίθεση αφορά άμεσα κι εμάς τις γυναίκες, που είμαστε πρωταθλήτριες στην ανεργία και τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, που το νέο χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας αλλά και συνολικά όλο το νομικό αντεργατικό οπλοστάσιο που προώθησαν πρώην και νυν κυβερνήσεις, μας αφήνει στο έλεος της εργοδοτικής βίας.

Για τα κέρδη τους μας καταδικάζουν να ζούμε χωρίς εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς μέτρα προστασίας της μητρότητας. Μας θέλουν έξω από τα σωματεία, ανοργάνωτες, φοβισμένες, ανυπεράσπιστες, μόνες.

Με τη δύναμη της συλλογικής οργάνωσης και πάλης, το «όπλο» αυτό που φοβούνται και γι' αυτό θέλουν να μας το πάρουν από τα χέρια, μπορούμε να δώσουμε μαχητική απάντηση στους σχεδιασμούς τους.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και παλεύουμε οργανωμένα για τα σύγχρονα δικαιώματα της γυναίκας στην εργασία και στην κοινωνική προστασία της μητρότητας”.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ