Στο Υπουργείο Υποδομών μελέτη οδικής ασφάλειας του ΒΟΑΚ

Για το τμήμα Σούδα - Καλύβες

Διαβιβάστηκε από τον Ο.Α.Κ. Α.Ε. στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ( Γενική Γραμματεία Υποδομών –Γενική Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών) η εγκεκριμένη μελέτη οδικής ασφάλειας του τμήματος Π3: Σούδα - Καλύβες του Β.Ο.Α.Κ.

Σημειώνεται ότι η μελέτη υποδεικνύει την λήψη μέτρων ευστάθειας και προστασίας πρανών σε περιοχές αυξημένης επικινδυνότητας στα πλαίσια της μελέτης «Μελέτη Οδικής Ασφάλειας στον ΒΟΑΚ», με προϋπολογισμό εκτέλεσης εργασιών 4.700.000,00 € με ΦΠΑ. Πιο συγκεκριμένα οι θέσεις είναι:

  1. Καλάμι (χιλιομετρική θέση 13 μέχρι 13,2)
  2. Μαλάξα (χιλιομετρική θέση 10 μέχρι 11)
  3. Πλατάνι (χιλιομετρική θέση 9,5 μέχρι 9,6)
  4. Όρυγμα Σούδας (χιλιομετρική θέση 8 μέχρι 8,1)

Στις θέσεις «Γαλατά» και «Σταλός» έχουν ήδη εκπονηθεί μελέτες βραχυπρόθεσμων επεμβάσεων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, με την απομάκρυνση των επικρεμάμενων όγκων, κατασκευή βραχοπαγίδων με τοίχους αντιστήριξης και πλεγμάτων προστασίας καταπτώσεων. Το κόστος των βραχυπρόθεσμων αυτών επεμβάσεων αυτών ανέρχεται σε 800.000 € με ΦΠΑ. Ήδη τα έργα αυτά κατασκευάζονται με Διευθύνουσα Υπηρεσία και Προϊσταμένη Αρχή την ΕΥΔΕ/ΚΣΣΥ του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών. Στην παρούσα φάση για τις θέσεις αυτές εκπονείται η μελέτη οριστικής αποκατάστασης.

Πλέον των παραπάνω και στο πλαίσιο της ίδιας σύμβασης οδικής ασφάλειας έχουν ήδη εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και βαίνουν προς ολοκλήρωση προκειμένου να διαβιβαστούν στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών οι μελέτες αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας στον υφιστάμενο Β.Ο.Α.Κ. και συγκεκριμένα:

  1. Τμήμα Σούδα – Καλύβες, μήκους 14χλμ. και με προϋπολογισμό εκτέλεσης εργασιών 6,15 εκ. €
  2. Τμήμα Σεληνάρι – Λίμνες, μήκους 11χλμ. και με προϋπολογισμό εκτέλεσης εργασιών 2,67εκ. €
  3. Τμήμα Πέρα Γαλήνοι – Λινοπεράματα, μήκους 19 χλμ. και με προϋπολογισμό εκτέλεσης εργασιών 4,5 εκ €.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ