“Στοίχημα” ο τουρισμός

Εν αναμονή των θερινών εκπτώσεων στις 8 Ιουλίου

Με το βλέμμα στις επερχόμενες θερινές εκπτώσεις που ξεκινούν στις 8 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου, οι καταναλωτές αλλά και οι έμποροι των Χανίων, οι οποίοι “ποντάρουν” πολλά στην τουριστική κίνηση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Γ. Τοπολιανάκη με το ξεκίνημα του Ιουνίου η αγορά – που τους προηγούμενους μήνες είχε “παγώσει”- αρχίζει να “ζεσταίνεται” σταδιακά ενώ οι έμποροι προχωρούν ήδη σε καλύτερες τιμές στο ταμείο. Εν τω μεταξύ σε κάποιες βιτρίνες καταστημάτων στα Χανιά τις τελευταίες ημέρες, την εμφάνιση τους έχουν κάνει και ανακοινώσεις για “δεκαήμερα προσφορών”.
« Η αγορά από τις αρχές του Ιούνη δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Το Καλοκαίρι μπήκε πιο δυνατά και ξεκινάει η τουριστική περίοδος καθώς η αγορά είχε λίγο παγώσει τους τελευταίους δύο μήνες. Οι Έλληνες έχουν αρχίσει και δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον, ψωνίζουν βάσει των αναγκών τους. Φαίνεται πως ο τουρισμός κίνησε την τοπική οικονομία» ανέφερε ο κ. Τοπολιανάκης εξηγώντας ότι οι αγορές των Χανιωτών γίνονται με μέτρο και περιστρέφονται γύρω από είδη ρουχισμού- ένδυσης αλλά και δώρα για κοινωνικές υποχρεώσεις.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, τους προηγούμενες πέντε μήνες η αγοραστική κίνηση δεν ήταν ικανοποιητική καθώς επιχειρήσεις και νοικοκυριά αντιμετώπιζαν έντονο πρόβλημα ρευστότητας. Σε αυτό το πλαίσιο, οι θερινές εκπτώσεις αναμένεται να αποτελέσουν “ανάσα” για τους εμπόρους αλλά και ευκαιρία για τους καταναλωτές.

«Ο κόσμος περιμένει τις εκπτώσεις και σίγουρα θα βρει ό,τι προϊόν επιθυμεί, ακόμη και αν κάποια νούμερα έχουν αρχίσει να εξαντλούνται σταδιακά. Οι τοπικές επιχειρήσεις πάντα κάνουν καλύτερες τιμές στο ταμείο για τους πελάτες τους. Αυτό είναι το συγκριτικό τους πλεονέκτημα μαζί με την καλύτερη ποιότητα των εμπορευμάτων που έχουν τα τοπικά καταστήματα» ανέφερε ο κ. Τοπολιανάκης.
Τα ποσοστά των θερινών εκπτώσεων, σύμφωνα με τον ίδιο, θα εξαρτηθούν από τα αποθεματικά των εμπορευμάτων. «Δεν πιστεύουμε ότι θα δούμε από την αρχή μεγάλα ποσοστά. Τα ποσοστά των εκπτώσεων θα μεγαλώνουν όσο περνά ο καιρός και φτάνουμε στο τέλος της εκπτωτική περιόδου» σημείωσε.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ