Στριμωγμένοι οι μαθητές στα σχολεία στην Αλικαρνασό

Άμεση ανάγκη για νέα σχολεία

Ανυπαρξία καταλόγισε στη νυν δημοτική αρχή αλλά και τις προηγούμενες, καθώς και στην Περιφέρεια και τον προηγούμενο θεσμό, αυτό της Νομαρχίας, ο δημοτικός σύμβουλος με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", Δημήτρης Βρύσαλης, μεταφέροντας στο δημοτικό συμβούλιο το οξύ πρόβλημα της σχολικής στέγης στην περιοχή της Ν.Αλικαρνασού.

Το "παρών" έδωσαν και εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου της περιοχής.

Τοποθετούμενη για το πρόβλημα, η Ασημίνα Σκεπάρνη τόνισε ότι "οι καθηγητές είναι δύσκολο να φέρουν εις πέρας το παιδαγωγικο τους έργο" και ζήτησε "να μπει χρονοδιάγραμμα για να φτιαχτεί εδώ και τώρα νέο Γυμνάσιο".

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο διευθυντής του Γυμνασίου της Νέας Αλικαρνασσού, Μιχάλης Σφυράκης, ο οποίος βιώνει καθημερινά τις δυσκολίες που προκύπτουν από τη σχολική στέγη που πλέον δεν επαρκεί για τις ανάγκες του μαθητικού πληθυσμού της περιοχής.

Ο κ.Σφυράκης κάλεσε τους αρμόδιους να συνδράμουν ώστε "να ξεπεραστούν τα προσκόμματα και να γίνουν νέα σχολεία". Ο κ. Σφυράκης μάλιστα, περιγράφοντας τις καθημερινές αντιξοότητες, στάθηκε και στις αντιπαιδαγωγικες συνθήκες που υπάρχουν στις μικρές αίθουσες.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Νίκος Αγγελάκης, που κατάγεται από την περιοχή δήλωσε γνώστης των προβλημάτων, λέγοντας: "Έχει δίκιο η Λαϊκή Συσπείρωση. Τα προβλήματα τα ξέρω. Ο κ. Βρυσαλης όμως αντί να μας κατηγορεί για ανικανότητα, θα πρέπει να μας επαινεί για χειρουργική ακρίβεια!"

Όπως σημείωσε έχει δρομολογηθεί η ανέγερση νέων σχολείων. "Υπάρχει σχέδιο. Οι κατασκευές προκάτ είναι μια άμεση λύση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Δεν έχουμε μαγικό ραβδί. Θα πάμε βήμα βήμα, με μικρούς στόχους, για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της σχολικής στέγης" - ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην παρέμβασή του για το θέμα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Γιάννης Αναστασάκης ανέφερε: "Έχουμε πρόγραμμα, έχουμε καταγράψει τις ελλείψεις στα σχολεία, έχουμε εικόνα για τα προβλήματα που έχουν. Στην Νέα Αλικαρνασσό από τον περασμένο Γενάρη έχουμε κάνει σύσκεψη για αυτά τα ζητήματα. Έχουμε λύσει ένα μέρος αυτών των ζητημάτων. Για όλα τα υπόλοιπα υπάρχει άμεσος προγραμματισμός".

"Θέλουμε έργα" υπογράμμισε ο κ. Πολύδωρος Κουτσαυτάκης, πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου.
Χαρακτηριστικά τόνισε: "Σας ευχαριστούμε που μας συμπονάτε, αλλά όλα αυτά που λέτε θέλουμε να τα δούμε στην πράξη. Τα δικά μας τα παιδιά δεν θα μπουν σε κοντεινερ γιατί δεν τους αξίζει! Είναι αντιπαιδαγωγικό. Τα δικά μας παιδιά πληρώνουν την κρίση. Εμείς πληρώνουμε τη συντήρηση των σχολείων. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Θέλουμε έργα και όχι το δίκιο που μας δίνετε"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ