Συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο από την Επιτροπή Ειρήνης

«Το Πολυτεχνείο το τιμάμε στο δρόμο του αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στην πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας!»

Κάλεσμα σε συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο απευθύνει η Επιτροπή Ειρήνης την Κυριακή 17 Νοέμβρίου στην Πλατεία Λιονταριών στις 11.00.

Όλη η ανακοίνωση

«Το Πολυτεχνείο το τιμάμε στο δρόμο του αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στην πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας!»

Η επέτειος του ηρωικού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου

μας εμπνέει και για τους αγώνες του σήμερα!

46 χρόνια μετά το σύνθημα «Έξω αι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ» που έγραψαν οι φοιτητές στην πύλη του πολυτεχνείου παραμένει επίκαιρο ιδιαίτερη την περίοδο που διανύουμε!

Παραμένει επίκαιρο παρά της προσπάθειες της αστικής εξουσίας και με την πολύτιμη συμβολή από τους ριψάσπιδες του αγώνα, να το σβήσουν από την καρδιά και τα μυαλό του Λαού και της νεολαίας.

Και αν κάποιοι το μετάνιωσαν και έφτυσαν τα νιάτα τους και φύγανε από τις γραμμές του Λαϊκού Κινήματος άλλοι πήραν τη θέση τους.

Οι σημερινοί αγωνιστές, οι οδοιπόροι του κινήματος, περισσότερο από παλαιότερα, κατανοούν πως ο αγώνας μας μπορεί να έχει αποτελέσματα όταν είναι μαζικός και προσανατολισμένος απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο που είναι το σύστημα, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις τους όποιες και αν είναι αυτές που για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων τσακίζουν τα δικαιώματα μας, βάζουν σε κίνδυνο την ίδια μας τη ζωή, την ειρήνη στην περιοχή.

Με την Ελληνο-Αμερικάνικη συμφωνία "Αμυντικής Συνεργασίας", που ανανέωσε η κυβέρνηση της ΝΔ, βαδίζοντας στο δρόμο που χάραξε η διαβολικά καλή για το κεφάλαιο κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα μας μετατρέπεται σε ορμητήριο πολέμου. Η συμφωνία προβλέπει την πολυετή ανανέωση της βάσης της Σούδας, που επισήμως αναβαθμίζεται σε βασικό προπύργιο του ΝΑΤΟ για τους δολοφονικούς σχεδιασμούς του σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή! Ταυτόχρονα γίνεται και μαγνήτης ολέθρου για το λαό της Κρήτης σε ενδεχόμενη πολεμική σύγκρουση.

Έξω από τις πόρτες, στη γειτονιά μας, υπάρχει ένα ορμητήριο θανάτου από όπου εφοδιάζονται αεροπλάνα και πλοία για να σκοτώνουν αμάχους, παιδιά, για τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλίων. Μιλάμε για τη Βάση της Σούδας.

Πως μπορείς να το ανέχεσαι!

Μέρα με την ημέρα, χρόνο με το χρόνο η Μεσόγειος, το Αιγαίο γίνονται θαλάσσιος τάφος.

Γέμισαν οι ειδήσεις αγγελτήρια θανάτων μικρών προσφυγόπουλων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης (hot spot) στα νησιά της χώρας μας.

Πως μπορείς να το ανέχεσαι!

Την ίδια ώρα αντί να παίρνονται μέτρα να ενισχύεται η καταστολή απέναντι στους κατατρεγμένους ανθρώπους που υπεύθυνη για την κατάσταση στη χώρα τους είναι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ που όπως μας λένε «είναι το σπίτι μας», «επιδιώκουν την ειρήνη»!

Έρχεται στην χώρα μας ο φονιάς Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ του Τράμπ και η κυβέρνηση τον υποδέχεται με όλες τις ανέσεις και την ίδια στιγμή να χτυπάει με τα ΜΑΤ φοιτητές που διαδηλώνουν για το αυτονόητο, ενάντια στην συμφωνία που μετατρέπει τη χώρα μας σε μια μεγάλη βάση του ΝΑΤΟ.

Πως μπορείς να το ανέχεσαι!

«Τον ξέρουμε τον ένοχο! Είναι γνωστή η αιτία!»

Είναι οι ανταγωνισμοί και τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλίων και επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή, που στο παζάρι για το ποιος θα εκμεταλλευτεί τον πλούτο των χωρών, στη χάραξη των δρόμων μεταφοράς εμπορευμάτων, ενέργειας, για το ποιοι ιμπεριαλιστές θα έχουν το πάνω χέρι στην περιοχή, η ανθρώπινη ζωή είναι παράπλευρη απώλεια. Δε λογαριάζεται.

“Ο πόλεμός τους γεννιέται απ’ την ειρήνη τους, καθώς ο γιος από τη μάνα.

Έχει τα δικά της απαίσια χαρακτηριστικά.

Ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους”.

Η «ανάπτυξη» και οι «επενδύσεις» που τάζουν… μυρίζουν πόλεμο, προσφυγιά και θάνατο για τους λαούς της περιοχής και πλούτη και κέρδη για τους λίγους! Τις επενδύσεις τους και τους ανταγωνισμούς τους προστατεύουν εμπλέκοντας τους λαούς σε ακόμη πιο επικίνδυνα παιχνίδια.

Θα μας βρουν μπροστά τους! Όχι στις βάσεις του θανάτου στη χώρα μας!

Πώς μας προστατεύει το ΝΑΤΟ

όταν δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των συμμάχων του,

όταν πρωτοστατεί στην παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων χωρών με τη δημιουργία ΑΟΖ,

όταν ως "Πόντιος Πιλάτος" αναγνωρίζει τις προκλήσεις της τουρκικής αστικής τάξης.

Να ρωτήσουμε τους λαούς των Βαλκανίων, της Συρίας, του Ιράκ, της Παλαιστίνης, της Λιβύης, του Αφγανιστάν… (δεν έχει τέλος ο κατάλογος) πάνω στον καρφωμένο σταυρό στην πλάτη τους είναι χαραγμένη η σφραγίδα των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ. Έχουν δει πολλές φορές το φιτίλι του πολέμου να ανάβει με τις πολεμικές μηχανές του να αφανίζουν ανθρώπινες ζωές, να δημιουργούν ανεπανόρθωτες καταστροφές ισοπεδώνοντας ολόκληρες πόλεις, διαιρώντας ολόκληρα κράτη! Ο Νο1 αντίπαλος του ΝΑΤΟ, η Ρωσία, έχει δηλώσει ότι οι χώρες με βάσεις του ΝΑΤΟ αποτελούν τους πρώτους στόχους που θα πληγούν σε μια ενδεχόμενη αντιπαράθεση;

Το σύνθημα «ΝΑΤΟ σημαίνει Χούντες και Πόλεμοι» βγήκε ακριβώς γιατί καταδίκασε και το ρόλο του ΝΑΤΟ στην δικτατορία στην χώρα μας που έγινε και με την στήριξη των αμερικάνων ιμπεριαλιστών!

Απαιτούμε:

  • Να κλείσει τώρα η Βάση της Σούδας! Να κλείσουν όλες οι βάσεις στην χώρα μας
  • Όχι τα πυρηνικά στον Άραξο
  • Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!
  • Κανένας φαντάρος και καμιά αποστολή εκτός συνόρων!
  • Όχι στην συμφωνία για τις βάσεις!
  • Άμεσα μέτρα για την προστασία των προσφύγων!
  • Απευθείας, ασφαλής μεταφορά των προσφύγων – μεταναστών από τις χώρες πρώτης υποδοχής, στις χώρες τελικού προορισμού τους, με ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ και με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων που απορρέουν από την προσφυγική τους ιδιότητα. Να λυθεί άμεσα το ζήτημα της επανένωσης οικογενειών.
  • Να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες. Να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά. Να εξασφαλιστεί η πρόσβαση και η παροχή Υγείας και Πρόνοιας για όλους.

Τιμάμε την επέτειο από το ξεσηκωμό του πολυτεχνείου στο δρόμο του αγώνα, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα μας, στην κλιμάκωση της πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες μας, σε συμπόρευση με το ταξικό εργατικό κίνημα.

Καλούμε όλους τους φορείς, σωματεία, μαθητικά συμβούλια στην συμμετοχή τους να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή στον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Όλοι και όλες στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση

Κυριακή 17 Νοέμβρη, Πλατεία Λιοντάρια στις 11:00


Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ