Συνάντηση Βαρδάκη - Θραψανιώτη με τον Χ. Θεοχάρη για Thomas Cook

Εξαγγελίες παραμένουν οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για μέτρα προς εργαζόμενους και επιχειρήσεις που επλήγησαν από tην κατάρρευση της Thomas Cook.

Συνάντηση πραγματοποίησαν ο Σωκράτης Βαρδάκης, Βουλευτής Ηρακλείου και ο Μανόλης Θραψανιώτης, Βουλευτής Λασιθίου με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη. Επί τάπητος ετέθησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, λόγω κατάρρευσης της εταιρείας Thomas Cook, που παρά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για προστασία αυτών, δεν έχουν προχωρήσει οι ενέργειες των συναρμόδιων Υπουργείων για στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Ο κ. Βαρδάκης ζήτησε από τον Υπουργό να έρθει σε επικοινωνία με τα συναρμόδια Υπουργεία ώστε να εκδοθεί άμεσα η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την κατάρτιση «Ειδικού Προγράμματος διατήρησης 4.500 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης με επιχορήγηση της εργοδοτικής εισφοράς σε τουριστικές επιχειρήσεις, που επλήγησαν από την πτώχευση της εταιρείας “Thomas Cook Group”», για το οποίο έχει ήδη διατυπώσει γνώμη ο ΟΑΕΔ.

Δεδομένης της ανυπολόγιστης ζημιάς που υπέστησαν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, αλλά και ο κλάδος εν γένει, ο κ. Βαρδάκης ζήτησε από τον Υπουργό, να επισπευτούν οι διαδικασίες υλοποίησης των μέτρων που έχει ήδη εξαγγείλει η Κυβέρνηση και μένουν ακόμα εξαγγελίες, όπως για παράδειγμα την μείωση από 100 σε 80, του αριθμού των αναγκαίων ημερών εργασίας που πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί για την καταβολή επιδόματος ανεργίας, σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πτώχευση της ThomasCook, αλλά και την επέκταση του συνολικού χρόνου καταβολής του επιδόματος ανεργίας κατά ένα μήνα, σε απολυμένους των πληγεισών επιχειρήσεων.

Τέλος, ο κ. Βαρδάκης αναφέρθηκε στο θέμα της επιτακτικής ανάγκης υλοποίησης των προγραμμάτων μετεκπαίδευσης στο Νομό Ηρακλείου, για το οποίο κατέθεσε και ερώτηση, καλώντας τον να ολοκληρώσει το έργο που ξεκίνησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βαρδάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις νομοθετικές ρυθμίσεις που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ (νόμος 4547/18), με τις οποίες εξασφαλίστηκαν οι προϋποθέσεις εκσυγχρονισμού και ουσιαστικής βελτίωσης των προγραμμάτων μετεκπαίδευσης, ώστε το περιεχόμενο τους να ανταποκρίνεται στα σύγχρονα χαρακτηριστικά του τουριστικού τομέα και στις ανάγκες των εργαζομένων, αλλά και την απόφαση του πρώην Υπουργού Τουρισμού, τον Μάιο 2019, μετά και από συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουρισμού, για επαναλειτουργία των τμημάτων μετεκπαίδευσης στο Ηράκλειο.

Ο Υπουργός Τουρισμός κ. Θεοχάρης ενημέρωσε τον κ. Βαρδάκη ότι καταβάλλονται προσπάθειες, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα οι ενέργειες για την επαναλειτουργία τους.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ