Συνάντηση με τον Δήμαρχο θα επιδιώξει ο συνδυασμός "ΣΗΤΕΙΑ: Επιστροφή στο Μέλλον"

Τι αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Δημοτικής ομάδας

Την Πέμπτη 12.12.2019 συναντήθηκαν οι εκλεγμένοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της πόλης μετά από πρόσκληση του επικεφαλής Νίκου Κουρουπάκη.

Όπως ανακοινώθηκε:

"Θέμα συζήτησης ήταν, η αξιολόγηση της μέχρι τώρα πορείας της δημοτικής αρχής σε σχέση με τις προτεραιότητες που η παράταξη μας θεωρεί απαραίτητες για την ανάπτυξη της περιοχής και τη βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας.

Μεταξύ άλλων έγινε συζήτηση για τα θέματα των πολεοδομικών σχεδίων, της βελτίωσης και λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου (στάδιο Σητείας, κολυμβητήριο, κτλ), της δημιουργίας σύγχρονων και ασφαλών παιδότοπων, των οδικών δικτύων (ΒΟΑΚ, ανατολική παράκαμψη πόλεως Σητείας, επαρχιακών δρόμων Παλαικάστρου - Ζάκρου, Σητείας - Μακρύ Γιαλού - Ιεράπετρας), για τη χερσαία ζώνη Λιμένα Σητείας, τα παραλιακά μέτωπα των τουριστικών περιοχών (Κουρεμένος, Χιόνα, Μακρύ Γιαλός, Ξερόκαμπος, Μόχλος), τη δημιουργία μαρίνας, τη χωροθέτηση μικρού λιμενικού έργου στο Ξερόκαμπο, την υλοποίηση του αιγιαλού παραλίας από γέφυρα Γαλλικού ξενοδοχείου μέχρι Καραβόπετρα, πεζοδρομήσεις και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης, της επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας και της δημοπράτησης του δημαρχείου Σητείας.

Το συγκεκριμένο πλαίσιο διεκδικήσεων και στόχων είναι φιλόδοξο αλλά και επιβεβλημένο για να δώσει ώθηση στη περιοχή και να βελτιώσει σημαντικά τη ποιότητα ζωής των πολιτών. Είναι προφανές ότι πολλά από αυτά δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων του Δήμου, όμως ο δήμος είναι ο επισπεύδων φορέας για την υλοποίηση τους.

Όπως τονίστηκε, στις συζητήσεις για τη κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού του 2020, ετέθησαν από μέλη της παράταξης μας προτάσεις στο δημοτικό συμβούλιο, χωρίς όμως να ενταχθούν στο προγραμματισμό για τη νέα χρονιά.

Για το παραπάνω πλαίσιο δράσεων, αποφασίστηκε ομόφωνα να ζητηθεί συνάντηση με το δήμαρχο Σητείας κ. Ζερβάκη για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων.

Παράλληλα κατατέθηκαν προτάσεις για την αποδοτικότερη λειτουργία της παράταξη. Μεταξύ των άλλων αποφασίστηκε ομόφωνα ο δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Τσιφετάκης να αναλάβει υπεύθυνος τύπου και επικοινωνίας".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ