Συνάντηση Πλακιωτάκη με εκπροσώπους τοπικών κοινοτήτων Σητείας

Οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων εξέφρασαν στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αντιρρήσεις τους μετά την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του υβριδικού έργου Αμαρίου

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, συναντήθηκε την Κυριακή 27/10 στη Σητεία με εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων Κατσιδωνίου, Ζάκρου, Σταυρωμένου, Καρυδίου και Σιτάνου του Δήμου Σητείας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πλακιωτάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κατσιδωνίου, Παναγιώτη Λιλιμπάκη, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ζάκρου, Κώστα Κεκερίδη, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καρυδίου, Μανώλη Κοντό, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σταυρωμένου Γιάννη Κριτσωτάκη και τους Μανώλη Παντελάκη, Κώστα Γιαννακόπουλο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σιτάνου, για το θέμα του Υβριδικού Έργου στην περιοχή του Αμαρίου.

Οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων εξέφρασαν στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αντιρρήσεις τους μετά την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του υβριδικού έργου Αμαρίου, αγνοώντας πλήρως τις αντιρρήσεις των κατοίκων και των φορέων της Σητείας, τις ομόφωνες αποφάσεις των λαϊκών συνελεύσεων των εμπλεκόμενων τοπικών κοινωνιών, τις ομόφωνες απορριπτικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας, τις αποφάσεις και επισημάνσεις όλων των αρμόδιων γνωμοδοτικών οργάνων που γνωρίζουν την περιοχή αλλά και την ομόφωνη απορριπτική απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης.

Μετά το πέρας της συνάντησης, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συζητήσουν το θέμα από κοινού με τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον κ. Κωστή Χατζηδάκη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ