Συνεχίζει τις επαφές στα Χανιά, η Ντόρα Μπακογιάννη

Και αύριο το πρόγραμμά της θα είναι ιδιαίτερα "πλούσιο"

H βουλευτής της ΝΔ και υποψήφια βουλευτής Χανίων, Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε σήμερα στο Σταλό της Νέας Κυδωνίας, στα Χανιά, με το ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων.

Η διαπίστωση ήταν κοινή: Η σημαντική άνοδος του τουρισμού τα τελευταία χρόνια είναι αποτέλεσμα της σκληρής προσπάθειας όλων όσοι εργάζονται στον τουριστικό κλάδο, του ιδιωτικού τομέα που αγωνίζεται να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες μέσα σε έναν ραγδαία εξελισσόμενο κλάδο παγκοσμίως.

Τα μέλη της ‘Ενωσης αναφέρθηκαν στα σημαντικά προβλήματα του κλάδου, την ελλιπή τουριστική πολιτική, την επικάλυψη αρμοδιοτήτων στις διοικητικές υπηρεσίες, το ασαφές χωροταξικό πλαίσιο, τη γραφειοκρατία, τις τεράστιες ελλείψεις στις υποδομές, τον υψηλό ΦΠΑ και κυρίως την υπερφορολόγηση.

Η Ντόρα Μπακογιάννη επισήμανε ότι μια από τις προτάσεις που δεσμεύεται η ΝΔ να υλοποιήσει, είναι η ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση των ξενοδοχειακών υποδομών την οποία θα αναλάβουν οι επιχειρηματίες με κίνητρα, όπως για παράδειγμα, την επιπλέον δόμηση. Επίσης κατανοώντας την δυσφορία των επιχειρηματιών του χώρου που καλούνται να πληρώνουν μια σειρά από φορείς για πνευματικά δικαιώματα, δεσμεύτηκε για μια Αρχή, ώστε να υπάρχει ένας καλύτερος προγραμματισμός γι’ όλους. «Μόνο με σχέδιο και στα μικρά αλλά και μεγάλα, θα μπορέσει το κράτος να γίνει αρωγός στις προσπάθειες του ξενοδοχειακού κλάδου, προκειμένου να καταστεί το ελληνικό τουριστικό προϊόν ασυναγώνιστο» είπε η κ. Μπακογιάννη.

Αύριο Παρασκευή 21 Ιουνίου και ώρα 20:00 η Ντόρα Μπακογιάννη θα επισκεφθεί τα Περιβόλια και θα συναντηθεί με κατοίκους στο καφενείο Μανταράκης και στις 21:00 θα βρεθεί στις Μουρνιές στο καφενείο του Πατεράκη.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ