Συνεχίζονται οι ανοικτές συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Ρέθυμνο

Την Κυριακή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Ρουμελή Μυλοποτάμου σύσκεψη μελών και φίλων, με ομιλητές τον Βουλευτή και Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθό και το μέλος της Γραμματείας της Προοδευτικής Συμμαχίας Θοδωρή Δουλουμπέκη

Συνεχίζονται οι ανοικτές συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην ύπαιθρο του Νομού Ρεθύμνου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου, την Κυριακή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Ρουμελή Μυλοποτάμου σύσκεψη μελών και φίλων, με ομιλητές τον Βουλευτή και Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθό και το μέλος της Γραμματείας της Προοδευτικής Συμμαχίας Θοδωρή Δουλουμπέκη.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση ο Α. Ξανθός αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του πρώτου τριμήνου της κυβέρνησης της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας τα ως ένα «τοξικό μίγμα» ακραίου νεοφιλελευθερισμού, πολιτικού αυταρχισμού, σκληρού πελατειακού κράτους και ακροδεξιάς ρητορικής επιπέδου Σαλβίνι-Όρμπαν. Απέναντι σ’ αυτό το τοξικό μίγμα πολιτικής, η κοινωνική πλειοψηφία και ειδικά ο κόσμος της εργασίας, οι προοδευτικοί πολίτες, χρειάζονται ένα ισχυρό «πολιτικό αντίδοτο». Χρειάζονται τεκμηριωμένη και αξιόμαχη αντιπολίτευση, ενθάρρυνση των κοινωνικών αντιστάσεων όπου αυτές εκδηλώνονται, ενίσχυση των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης,, αξιόπιστη προγραμματική πρόταση για το μέλλον της οικονομίας, της κοινωνίας και της χώρας, εναλλακτικό σχέδιο απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό με έμφαση στις ανισότητες, στην περιβαλλοντική κρίση και στην διεύρυνση της Δημοκρατίας.

Ο Θ. Δουλουμπέκης τόνισε την ανάγκη να αντιστοιχήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία την πολιτική επιρροή του στη νεολαία με την επινόηση νέων μορφών οργάνωσης και ενεργού συμμετοχής στην Πολιτική, δίνοντας προτεραιότητα στα σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα των νέων ανθρώπων, στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, στη δημιουργία ενός αξιοβίωτου μέλλοντος στη χώρα μας για τους επιστήμονες που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό.

Η πολιτική εξόρμηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συνδυάζεται με συστηματικές επαφές των στελεχών του με κοινωνικούς φορείς και συνδικαλιστικές οργανώσεις που αυτή την περίοδο είναι σε αγωνιστική κινητικότητα ή αντιμετωπίζουν οξυμμένα προβλήματα. Στο πλαίσιο αυτό, ο Α. Ξανθός συναντήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου με τη νέα Διοίκηση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ρεθύμνου, τον Πρόεδρο της Ένωσης Χ. Σφακιανάκη, τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου Γ. Λιολάκη και μέλη της Διοίκησης, που πριν λίγες μέρες πήρε μέρος στην παγκρήτια κινητοποίηση συνταξιούχων στο Ρέθυμνο με αιτήματα την υπεράσπιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και τη στήριξη του εισοδήματος των χαμηλοσυνταξιούχων . Ο κ. Ξανθός επισήμανε τον κίνδυνο να επιχειρήσει η κυβέρνηση, με πρόσχημα την απόφαση του ΣτΕ, την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και την υπονόμευση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος και άρα της βιωσιμότητας του, που είχαν διασφαλιστεί με το ν. 4387/2016. Τόνισε τέλος, την ανάγκη στη νέα μεταμνημονιακή περίοδο να αρχίσουν να «επουλώνονται» σταδιακά οι πληγές της κρίσης και των Μνημονίων, αρχίζοντας από τους πλέον οικονομικά αδύναμους και ευάλωτους όπως οι συνταξιούχοι.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ