Συνεχίζονται οι διαγωνισμοί ελαιολάδου στην Κρήτη

Για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο η τιμή παραγωγού που δίνουν οι έμποροι στην Κρήτη κυμαίνεται στα 2,20- 2,30 ευρώ το κιλό

Συνεχίζεται η διάθεση ελαιολάδου από Συνεταιρισμούς της Κρήτης με την πρακτική των διαγωνισμών, η οποία εξασφαλίζει συνθήκες διαφάνειας στις εμπορικές πράξεις μεταξύ παραγωγών και εμπόρων.

Η Ένωση Σελίνου με ανακοίνωσή της προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν προσφορές για την πώληση 25 τόνων βιομηχανικού ελαιολάδου οξύτητας 6,8 το αργότερο μέχρι την 14/02/2020 και ώρα 14:00.

Μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο κ. Χρήστος Πρασιανάκης, γενικός διευθυντής της Ένωσης, ανέφερε ότι στον προηγούμενο διαγωνισμό πριν από περίπου 15 ημέρες πωλήθηκε το βιομηχανικό ελαιόλαδο στα 1,34 ευρώ το κιλό. Για την αγορά του ενδιαφέρονται κυρίως Έλληνες έμποροι.

Για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο η τιμή παραγωγού που δίνουν οι έμποροι στην Κρήτη κυμαίνεται στα 2,20- 2,30 ευρώ το κιλό αν και οι αγοραπωλησίες είναι ελάχιστες και αφορούν τις καλές ποιότητες που και αυτές είναι λίγες.

Στη Μεσσηνία τα ελαιόλαδα ως γνωστόν δεν έχουν προβλήματα στην ποιότητα. Τα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα παραμένουν αποθηκευμένα στις αποθήκες αφού η ζήτηση είναι υποτονική. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Γιώργος Κόκκινος, πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Νηλέας, «οι μέσες τιμές που αγοράζουν οι έμποροι στην περιοχή είναι χαμηλές και δεν φαίνεται να υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον. Οι μέσες τιμές παραγωγού αυτή την εποχή κυμαίνονται στα 2,10 - 2,30 ευρώ το κιλό. Η αγορά έχει αλλάξει ακόμη και για το χύμα που αγοράζουν στην περιοχή μας φέτος σε μικρές ποσότητες».

Στη Λακωνία συνεχίζεται ακόμη και σήμερα η συγκομιδή ελιών σε κάποιες περιοχές. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της ΕΑΣ, κ. Νίκος Προκοβάκης, «φέτος υπάρχει καλή ποσότητα αλλά και ποιότητα στο ελαιόλαδο. Υπάρχουν εμπορικές πράξεις στην περιοχή. Οι τιμές παραγωγού κυμαίνονται στα 2,15 ευρώ το κιλό και μπορεί να φτάσουν ακόμη και στα 2,50. Οι περισσότερες εμπορικές πράξεις πάντως γίνονται σε τιμές από 2,20 έως 2,30 ευρώ το κιλό. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές οι μεγάλες ποσότητες αγοράζονται χύμα από Ιταλούς».

Πηγή: agrotypos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ