Κρήτη | 17.02.17 18:43
Τέλος η "ομηρία" για την Κνωσό!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Κλείνει μια εκκρεμότητα 6 χρόνων για την πιο ιστορική και εμβληματική περιοχή του Ηρακλείου...

Τέλος στην "ομηρία" για μια ολόκληρη περιοχή βάζει ο Δήμος Ηρακλείου και κλείνει μια εκκρεμότητα 6 χρόνων για την πιο ιστορική και εμβληματική περιοχή του Ηρακλείου, την περιοχή της Κνωσού! 

Η Πολεοδομία του δήμου σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία προχώρησαν στην οριοθέτηση 4 περιοχών της Κνωσού που, η πολεοδομική τους τακτοποίηση είχε μπλοκαριστεί από το 2011. 

Πρόκειται για τις περιοχές Α ´ Αρχαιολογικής ζώνης, Μπουγάδα Μετόχι, Μακρύ Τείχος, Βλυχιά και η περιοχή της Αγίας Ειρήνης που ανήκει στη Β ´ Αρχαιολογική Ζώνη. 

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας του δήμου Ηρακλείου Γιάννη Ρασούλη, ήταν μια συντονισμένη και μακρά προσπάθεια που υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου και το επόμενο βήμα είναι η έγκριση από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου πριν περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο και στη συνέχεια σταλεί στο Υπουργείο Ενέργειας και γίνει νόμος του κράτους. 

Η απόφαση αυτή ανοίγει την πόρτα στους εκατοντάδες ιδιοκτήτες οικοπέδων της ιστορικής περιοχής να μπορούν να κλείσουν τις εκκρεμότητες πολεοδομικού χαραχτήρα που είχαν, να οικοδομήσουν εκεί που επιτρέπεται και γενικότερα να αξιοποιήσουν την περιουσία τους, καθως το ασφυκτικό πλαίσιο για τις αρχαιολογικές ζώνες, μέχρι σήμερα, δεν άφηνε κανένα περιθώριο.

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα