Το 10ο ΓΕΛ…πάει Ευρώπη

Ευρύτερος στόχος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι η εξωστρέφεια του σχολείου και η ένταξη των μαθητών του σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον

Το 10ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου,στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς του για μεγιστοποίηση της σχολικής αποτελεσματικότητας, ανέλαβε να υλοποιήσει δύο ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ KA1 και ΚΑ2 κατά τα σχολικά έτη 2019 – 2020 και 2020 – 2021. Τον Φεβρουάριο του 2019 κατέθεσε για πρώτη φορά δύο προτάσεις, οι οποίες και εγκρίθηκαν από τον αρμόδιο εθνικό φορέα (ΙΚΥ). Ευρύτερος στόχος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι η εξωστρέφεια του σχολείου και η ένταξη των μαθητών του σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον.

Το πρώτο πρόγραμμα (ΚΑ1), με τίτλο «A European School for Αll students» (Ένα Ευρωπαϊκό Σχολείο για Όλους τους μαθητές), αφορά στη μαθησιακή κινητικότητα προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης. Στόχο έχει την επιμόρφωση εκπαιδευτικών σχετικά με τον σχεδιασμό δράσεων διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, επιδιώκοντας την κοινωνική ενσωμάτωση όλων των μαθητών, καθώς και την ενεργότερη εμπλοκή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ήδη κατά το προηγούμενο διάστημα (14 με 18 Οκτωβρίου 2019) πραγματοποιήθηκε η πρώτη κινητικότητα τριών εκπαιδευτικών της μονάδας μας στη Ρώμη για επιμόρφωση σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.

Το δεύτερο πρόγραμμα (ΚΑ2), με τίτλο «Art Ambassadors» («Πρεσβευτές της Τέχνης»), αφορά στην ανταλλαγή μαθητών, με εταίρους Λύκεια από τη Γαλλία και την Ισπανία. Στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν καλύτερα τη δική τους παράδοση, να νιώσουν ότι αποτελούν μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης και να χτίσουν μια ευρωπαϊκή κουλτούρα μέσω καινοτόμων προσεγγίσεων, συνεργατικής μάθησης και νέων τεχνολογιών.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ