Το Πανεπιστήμιο των Ορέων στους 100 μεγαλύτερους οργανισμούς υποστήριξης του περιβάλλοντος

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα βουνού το πανεπιστήμιο πραγματοποιεί απόδραση στον Πλατανιά.

Ανάμεσα στους 100 μεγαλύτερους οργανισμού υποστήριξης του περιβάλλοντος συγκαταλέγεται πλέον το Πανεπιστήμιο των Ορέων και μάλιστα χωρίς να απολαμβάνει χρηματοδοτικά πρωτόκολλα.

Η Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO)* δημοσιεύει μάλιστα την απόδραση του πανεπιστημίου στον Πλατανιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού, στις 10 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πρόκειται να πραγματοποιηθούν εξετάσεις σε κατοίκους του χωριού Καράνου , θα γίνει επιμόρφωση μικρών μαθητών και θα πραγματοποιηθεί ομιλία με τους ανθρώπους του βουνού σχετικά με τον τρόπο ζωής τους.

Μάλιστα, εκδρομές πρόκειται να γίνουν σε βουνά, απομακρυσμένα χωριά της Κρήτης και σε νησιά της Μεσογείου στο μέλλον.


*Υπενθυμίζεται πως η Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) ιδρύθηκε για να βελτιώσει το επίπεδο διατροφής και την ποιότητα ζωής, τη γεωργική παραγωγικότητα, και τις συνθήκες διαβίωσης των αγροτικών πληθυσμών προωθώντας την αγροτική ανάπτυξη, την καλύτερη διατροφή και την επιδίωξη εξασφάλισης τροφής δηλαδή την πρόσβαση για όλους τους ανθρώπους, ανά πάσα στιγμή στην τροφή που χρειάζονται για μια δραστήρια και υγιεινή ζωή. Ο FΑΟ προσφέρει άμεση βοήθεια ανάπτυξης, συλλέγει, αναλύει και στέλνει παντού πληροφορίες, προσφέρει συμβουλές πολιτικής και προγραμματισμού σε κυβερνήσεις και δρα ως ένα διεθνές φόρουμ για συζητήσεις πάνω σε θέματα τροφίμων και γεωργίας.


Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ