Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου στο Ηράκλειο

Ποια διαδρομή θα ακολουθήσει η μαθητική παρέλαση

Το πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

Με νεώτερη ανακοίνωση της η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού ενημερώνει, ότι, την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Π.Ε. Ηρακλείου, θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και όχι ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

  1. ΓΕΝΙΚΑ

Από 8ης πρωινής ώρας της 25ης μέχρι τη δύση της 28ης Οκτωβρίου 2019 :

  1. Γενικός σημαιοστολισμός.
  2. Γενικός σημαιοστολισμός των πλοίων που ναυλοχούν στο λιμάνι του Ηρακλείου.
  3. Φωταγώγηση των Δημόσιων, Δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2019.
  1. ΕΙΔΙΚΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Ομιλίες στις Δημόσιες Υπηρεσίες, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης, Λύκεια, Γυμνάσια, Δημοτικά Σχολεία, Τεχνικές Σχολές, Ορφανοτροφεία, Οργανισμούς, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου κ.λ.π.

ΩΡΑ 12:00

Προσκύνημα και κατάθεση Στεφάνων:

Στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Ηρακλείου, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, τους Διευθυντές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, τους Φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, τους φοιτητές του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, τους σπουδαστές της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, τους μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, τους Προσκόπους και τους Οδηγούς.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

ΩΡΑ 7:30

Οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης και των προαστίων θα σημάνουν χαρμόσυνα και η φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου θα παιανίσει το Εωθινό.

ΩΡΑ 8:00

Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

ΩΡΑ 10:45

Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Δ/ντης του 26ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου κ. Λέριος Νικόλαος.

ΩΡΑ 11:30

Τελετή στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

  1. Επιμνημόσυνη δέηση
  2. Κατάθεση Στεφάνων από τους:

-Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης

-Εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτές Π.Ε. Ηρακλείου, Ευρωβουλευτές

-Περιφερειάρχη Κρήτης

-Δήμαρχο Ηρακλείου

-Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ηρακλείου, ως εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

-Πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

-Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης

-Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

-Πρόεδρο Δ.Ε. Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης

-Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου

-Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Ηρακλείου-Ν. Λασιθίου

-Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας

-Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών

-Σύλλογο Αποστράτων Λ.Σ Κρήτης και Δωδεκανήσου

-Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας

-Σωματεία Μικρασιατών

-Αναπηρικές Οργανώσεις

-Εφεδροπολεμικές Οργανώσεις

-Αντιστασιακές Οργανώσεις που εδρεύουν στο Π.Ε. Ηρακλείου

  1. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών.
  2. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Παρακαλούμε, όσους από τους παραπάνω επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι, να ενημερώσουν για την κατάθεση μέχρι την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 στα τηλέφωνα 2813 400363,-240.

(Ώρες επικοινωνίας: 08.00-14.30)

ΩΡΑ 12:00

Παρέλαση, από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο ύψος του μνημείου Μάχης Κρήτης, συνέχεια προς πλατεία Ελευθερίας, οδό Αβέρωφ, οδό Έβανς (αριστερά μεγάλη Έβανς) και ολοκλήρωση στην Καινούρια Πόρτα-Καμάρες (Πύλη Ιησού), των ακόλουθων τμημάτων: Της Φιλαρμονικής του Δήμου, των Αναπήρων Πολέμου Παλαιών Πολεμιστών της Εθνικής Αντίστασης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Σώμα Νοσηλευτικής, Σώμα Κοινωνικής Πρόνοιας, Σώμα Σαμαρειτών-Διασωστών-Ναυαγοσωστών), της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ηρακλείου, του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου, του Σωματείου Ποντίων ‘‘Εύξεινος Λέσχη’’ Ηρακλείου, του Συλλόγου Αλατσατιανών Ηρακλείου, του Συλλόγου Ν. Αλικαρνασσού « Η Αρτεμισία», του Συλλόγου Μικρασιατών Κρήτης «Αγ. Πολύκαρπος», του Συλλόγου Μακεδόνων Κρήτης, του Συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Ηρακλείου, του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Ο Άγιος Σπυρίδωνας», του Συλλόγου Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Η Ροδαυγή», του Λαογραφικού Συλλόγου «Χοροδρώμενα», των Δημοσίων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων, των Ε.Ε.Ε.Κ., των Δημοσίων και Ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων, των ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, των Στρατιωτικών Τμημάτων κατά την καθιερωμένη τάξη.

ΩΡΑ 17:30

Επίσημη Υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις καλούνται να παρευρεθούν:

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, η Συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, οι Βουλευτές, οι Ευρωβουλευτές, ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης, ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου, οι Δήμαρχοι της Π.Ε. Ηρακλείου, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ηρακλείου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι, τα πολιτικά κόμματα, οι πρώην Υπουργοί πολιτικών και υπηρεσιακών Κυβερνήσεων Κοινοβουλευτικών Περιόδων, οι πρώην Ευρωβουλευτές και Βουλευτές, οι πρώην Νομάρχες και Δήμαρχοι Ηρακλείου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, ο Πρόεδρος της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Πρωτοδικείου, ο Διοικητής 7ης ΥΠΕ Κρήτης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρωτοδίκες, Πρωτοδίκες Διοικητικού Πρωτοδικείου, ο Γενικός Διευθυντής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, οι Γενικοί Διευθυντές της Περιφέρειας Κρήτης, ο Διευθυντής Α΄ βάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, ο Διευθυντής Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, οι Προϊστάμενοι Δημόσιων Υπηρεσιών, Προϊστάμενοι Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών, Τραπεζών, οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος σε ενεργή υπηρεσία ή αποστρατεία με στολή κατά την ιεραρχική τάξη, ο Περιφερειάρχης Ε.Ε.Σ., Εκπρόσωποι Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού, της Αεροπορίας, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, των Αναπηρικών και Αντιστασιακών Οργανώσεων, των Εφεδροπολεμικών Οργανώσεων, οι Πρόξενοι, Περιφερειακοί Έφοροι Προσκόπων και Ελληνικού Οδηγισμού, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων, Πρόεδροι Ομοσπονδιών και Εργατικών Οργανώσεων, Πρόεδροι Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, οι Πρόεδροι άλλων Σωματείων και Συλλόγων, τα Μ.Μ.Ε. και οι πολίτες.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ