Το σημείο αναφοράς της πόλης, γεμάτο με νέες ΦΥΛΛΟΣΟΦΙΕΣ

Ένας αιώνας ταξίδι, πάντα με κάτι μοναδικό

Είναι από εκείνα τα σημεία στο Ηράκλειο, που δεν μπορείς να μην σταματήσεις. Είτε είναι χειμώνας, είτε καλοκαίρι, η πλατεία στα Λιοντάρια, αποτελεί σημείο αναφοράς. Για καθένα βέβαια, σημαίνει κάτι διαφορετικό, κάτι όμορφο, κάτι νοσταλγικό.

Για μένα προσωπικά είναι ένα σημείο χαλάρωσης κι αποσυμπίεσης. Γίνομαι για λίγο «τουρίστας» και προσπαθώ να αφουγκραστώ τον ήχο από το γάργαρο νερό της κρήνης, τους ρυθμούς της πόλης, τα αρώματα και τις γεύσεις από τις ΦΥΛΛΟΣΟΦΙΕΣ που με πηγαίνουν σε μια άλλη εποχή.

Κλείνω τα μάτια κι ακούω τους ήχους από τις κουτάλες που αναδεύουν. Μυρίζω την κρέμα που με ταξιδεύει ως την Σμύρνη και την Ανατολή. Ακούω και χάνομαι, γεύομαι και νοσταλγώ.

Σ’ αυτή μου την περιπλάνηση υπάρχει πάντα κάτι νέο, που με κάνει να νιώθω αρκετά σίγουρος ότι αυτό το μυσταγωγικό ταξίδι της οικογένειας Σαλκιντζή που διαρκεί σχεδόν έναν αιώνα, έχει πάντα κάτι περισσότερο να σου προσφέρει, έχει πάντα μια έκπληξη διαφορετική.

Αυτή τη φορά, η έκπληξη ήρθε στην κρέμα. Μια κρέμα τόσο ανάλαφρη και μαγική, τόσο νόστιμη και βελούδινη, μα παράλληλα και τόσο γεμάτη. Κρέμα μπουγάτσας με καραμελωμένα μήλα και κανέλα, που δένουν τόσο όμορφα με το υπέροχο φύλλο αέρος της οικογένειας Σαλκιντζή. Κι από πάνω, για να ολοκληρωθεί ο γλυκός πειρασμός, επιπλέον καραμελωμένο μήλο με έξτρα κανέλα. Μια πανδαισία καθολική.

Δεν είναι όμως μόνο αυτή, η φετινή έκπληξη του καλοκαιριού. Είναι κι ένα νέο σνακ, γεμάτο ενάργεια και αγάπη, για όσους επιλέγουν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής. Εν αρχή, είναι το κουλούρι από αλεύρι ζέας. Και στη συνέχεια είναι η γέμιση. Με σύκο, σταφίδα, καρύδια και μέλι. Μια τόσο ενδιαφέρουσα πρόταση και συνάμα τόσο γεμάτη ενέργεια, γεύση και υγεία, που σε κάνει να την ξεχωρίσεις αμέσως.

Όμως αυτό δεν είναι οι ΦΥΛΛΟΣΟΦΙΕΣ; Ένας αιώνας ταξίδι, πάντα με κάτι μοναδικό.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ