Το τελευταίο αντίο στον δάσκαλο των δασκάλων

Από τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας Χαλέπας η κηδεία

Σε βαθειά γεράματα έφυγε από την ζωή ο Νίκος Πετρουλάκης. Γεννήθηκε στα Χανιά το 1921 και υπηρέτησε την εκπαίδευση από το 1940. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία του Ηρακλείου και μετεκπαιδεύτηκε στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Εδιμβούργου Μεγάλης Βρετανίας και Θεσσαλονίκης, όπου έκανε και το διδακτορικό του. Έχει διδάξει σε δημοτικά σχολεία, Παιδαγωγικές Ακαδημίες, Κολέγια, Στρατιωτικές Σχόλες, Σχόλες Νηπιαγωγών, στα Προγράμματα Εξομοίωσης των εκπαιδευτικών ενώ για πολλά χρόνια υπήρξε Γενικός Διευθυντής στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής εκπαίδευσης.

Είχε διατελέσει εκτός από δάσκαλος, καθηγητής, διευθυντής και γενικός διευθυντής Παιδαγωγικών Ακαδημιών, Εκπαιδευτικός Σύμβουλος, προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών του Υπουργείου Παιδείας, Μέλος του Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος του Κεντρικού Εκπαιδευτικού Συμβουλίου του Υπουργείου Παιδείας.

Είχε συγγράψει πάνω από τριάντα βιβλία, εκατοντάδες άρθρα Παιδαγωγικού και Ψυχολογικού περιεχομένου σε Ελληνικά και Ξένα Περιοδικά, δεκάδες επιφυλλίδες στον Αθηναϊκό και επαρχιακό τύπο και πλέον της εκατοντάδας βιβλιοκριτικών.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και επίτιμος Γενικός Γραμματέας της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος, ενώ οι έρευνες του επικεντρώθηκαν κυρίως σε θέματα Ψυχολογίας, αλλά και ιστορίας και λαογραφίας.

Είχε τιμηθεί με παράσημα, μετάλλια, επαίνους και χρυσά εμβλήματα από το Υπουργείο Παιδείας, τα Πανεπιστήμια Αθηνών, Πατρών και Κρήτης, ενώ υπήρξε Εταίρος πολλών Εταιρειών, όπως της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Γλώσσας και Γραμματισμού και του Ιδρύματος Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η κηδεία του τελέστηκε από τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Χαλέπας στις 2:00 το μεσημέρι της Τρίτης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ