Το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Δεικτάκη

Τον αποχαιρέτησαν οι οικείοι του, πολιτικοί "φίλοι" και "αντίπαλοι"

Σε κλίμα ανείπωτης θλίψης εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία για τον πρώην βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Δεικτάκη.

Ο αιφνίδιος θάνατός του βύθισε στο πένθος την οικογένεια, τους οικείους και φίλους του, αλλά και τους πολιτικούς "φίλους" και "αντιπάλους" ενώ δεκάδες είναι τα συλλυπητήρια μηνύματα που συνεχίζουν να καταφθάνουν από παντού.

Ο Γιώργος Δεικτάκης άφησε την τελευταία του πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου οδηγήθηκε αφού υπέστη ανακοπή λίγο πριν τις 19.30 το απόγευμα του Σαββάτου ενώ βρισκόταν στο γήπεδο του ΟΦΗ για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση ΟΦΗ – ΑΕΚ.

Σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε: "Αποχαιρετούμε έναν άξιο άνθρωπο. Ένα στέλεχος που τίμησε την πολιτική με ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια. Θερμά συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια του".

"Αποχαιρετούμε σήμερα έναν φίλο, έναν άξιο εκπρόσωπο του αθλητισμού αλλά και της πολιτικής. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του, αλλά και στους φίλους και συνεργάτες του" είπε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός σημείωσε για τον Γιώργο Δεικτάκη: "Ήταν ένας αξιαγάπητος άνθρωπος, με προσφορά από οποιο πόστο κι αν υπηρέτησε. Είναι απώλεια για όλους μας".

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά, ενώ το φέρετρο τους εκλιπόντος ήταν καλυμμένο με τη σημαία του ΟΦΗ.

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο Γιώργος Δεικτάκης βρισκόταν στις κερκίδες των επισήμων. Αισθάνθηκε μια ξαφνική αδιαθεσία και λιποθύμησε, με αποτέλεσμα να σπεύσουν για βοήθεια διασώστες του Ερυθρού Σταυρού και η Ασφάλεια του γηπέδου. Προσπάθησαν με τον απινιδωτή να τον επαναφέρουν, αλλά δεν ανταποκρίθηκε. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΠΑΓΝΗ, όπου και νοσηλεύθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αποκαταστήσουν το πρόβλημα της υγείας του.

Όπως είναι γνωστό, ο Γιώργος Δεικτάκης πριν από ένα δίμηνο, είχε υποστεί τριπλό μπάι-πας, στο ΠΑΓΝΗ, καθώς μετά από ιατρικό έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι οι αρτηρίες της καρδιάς του είχαν σοβαρή επιβάρυνση. Ο Γιώργος Δεικτάκης έδωσε σκληρή μάχη στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Ο Γιώργος Δεικτάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο στις 19-07-1946. Σπούδασε Οδοντιατρική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μιλούσε Αγγλικά – Ιταλικά. Ήταν παντρεμένος με την Ειρήνη Κοκαλά και είχε δύο γιους. Διετέλεσε μέλος της νεολαίας ΕΡΕΝ, πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κρήτης, πρόεδρος ΠΟΑ Ατσαλένιου και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΟΦΗ. Το 1984 εισήλθε στην πολιτική με το κόμμα της ΝΔ. Την περίοδο 1992-1993 διατέλεσε σύμβουλος πρωθυπουργού επί θεμάτων Αθλητισμού. Εξελέγη βουλευτής Ηρακλείου με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2000, του 2004 και του Μαΐου του 2012. Διαδέχθηκε τον Θανάση Καρούντζο στη θέση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης. Η θητεία του διήρκεσε από τις 7-8-2012 έως και τις 5-5-2014, οπότε και επέστρεψε στα κοινοβουλευτικά έδρανα αντικαθιστώντας ως πρώτος επιλαχών των εθνικών εκλογών τον Μανώλη Κεφαλογιάννη ο οποίος είχε παραιτηθεί για τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ