Τροποποιήσεις στη λειτουργία του λιμανιού

Στο επίκεντρο της συνάντησης με εκπροσώπους εταιριών και καταστηματαρχών, στο Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνης

Αλλαγές στη λειτουργία του λιμανιού με επίκεντρο τις εργασίες φορτοεκφόρτωσης και διέλευσης φορτηγών οχημάτων, αποφασίστηκαν στην διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα μεταξύ της Διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου και εκπροσώπων εταιριών που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι καθώς και καταστηματαρχών.

Συγκεκριμένα η συνάντηση έγινε στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης, κατόπιν σχετικής απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου, μεταξύ χρηστών του λιμανιού Ρεθύμνου,- εταιρείες εισαγωγών και εξαγωγών διακινούμενων προϊόντων στο λιμάνι Ρεθύμνου- και καταστηματαρχών της περιοχής Κιουλούμπαση. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της Πρόεδρου του Λιμενικού Ταμείου , παρουσία Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του και του Υπολιμενάρχη Ρεθύμνου, εφόσον υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από πλευράς των καταστηματαρχών για την διέλευση φορτηγών κατά τις βραδυνές ώρες του καλοκαιριού οπότε και σημειώνεται η μεγαλύτερη προσέλευση θαμώνων στα εν λόγω καταστήματα.

Στο πλαίσιο αυτό κατέστη σαφές από πλευράς υπηρεσιακών παραγόντων ότι η λειτουργία του λιμανιού απαιτείται να είναι απρόσκοπτη και διαρκής σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τους ισχύοντες κανονισμούς λιμένα και κατέληξε σε κοινή απόφαση να υπάρξουν τροποποιήσεις. Συνεπώς, από την 1η Ιουλίου έως και το Σεπτέμβριο, οι φορτοεκφορτωτικές εργασίες και η διέλευση των φορτηγών οχημάτων θα σταματά στις 20:30.

Το Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου εφιστά την προσοχή στα φορτηγά που κινούνται στην περιοχή, τονίζοντας πως θα πρέπει να αποφεύγουν την ανάπτυξη μεγάλων ταχυτήτων και πάντα να φέρουν καλύπτρες στα φορτία για την αποφυγή διασποράς των υλικών που μεταφέρουν.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Γ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Στο επίκεντρο παραμένει η επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων του Ρεθύμνου όπως επεσήμανε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε το Σάββατο στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης.

Τον κ. Κεφαλογιάννη υποδέχθηκε η Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης Ειρήνη Κουτσαλεδάκη, παρουσία των Δημάρχων Ρεθύμνου κου Μαρινάκη Γιώργη, Αγίου Βασιλείου κου Ταταράκη Ιωάννη, Μελών του Δ.Σ του Λιμενικού Ταμείου και του Λιμενάρχη Ρεθύμνου.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΗ ΣΚΑΛΕΤΑ

Η κα Κουτσαλεδάκη εξέφρασε τις ανάγκες των περιοχών δικαιοδοσίας του Λιμενικού Ταμείου που είναι όλα τα λιμάνια του Νομού, λόγω του διαδημοτικού χαρακτήρα του Λιμενικού Ταμείου, και ζήτησε ιδιαιτέρως την αρωγή του για την άμεση χρηματοδότηση του ώριμου έργου της αποκατάστασης και ενίσχυσης της θωράκισης του λιμανιού Ρεθύμνης για το οποίο έχει υποβληθεί φάκελος στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και για την προώθηση του φακέλου χρηματοδότησης της κατασκευής του έργου «Αλιευτικό καταφύγιο Σκαλέτα».

Οι Δήμαρχοι και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΛΤΡ εξέφρασαν με τη σειρά τους τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε περιοχής, τονίζοντας την ανάγκη της στήριξης από πλευράς του Υφυπουργού, της υποψηφιότητας του Νομού για ένταξη στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και συγκεκριμένα στην πρόσκληση που αφορά στη χρηματοδότηση μελετών σε Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία.

Ο κος Κεφαλογιάννης διαβεβαίωσε ότι, από τη θέση που κατέχει, θα πράξει ότι είναι δυνατόν για την επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων του Ρεθύμνου σε αγαστή πάντα συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

Πηγή: goodnet.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ