Συνάντηση Σενετάκη - Κόνσολα για επαναλειτουργία της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων

Στο Νομό Ηρακλείου

Την επίσπευση έκδοσης της σχετικής εγκυκλίου που απαιτείται για την επαναλειτουργία της σχολής Μετεκπαίδευσης Τουρισμού Επισιτισμού στο νομό Ηρακλείου ζήτησε σε συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Τουρισμού κ. Μανόλη Κόνσολα, ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του βουλευτή, ευθύς μόλις ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων κ. Κοκκολάκη για ύπαρξη επιστολής που επιδόθηκε στον υφυπουργό στις 7 Οκτωβρίου 2019 με αριθμό πρωτοκόλλου 692 και στην οποία ζητούν να τρέξουν οι διαδικασίες υλοποίησης του προγράμματος.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι η σχολή δεν λειτουργεί στο Ηράκλειο εδώ και πέντε χρόνια, παρότι ο νομός είναι από τους τουριστικότερους της χώρας και υπενθυμίζεται ότι τελικά στις 26 Ιουλίου υπήρξε απόφαση για την επαναλειτουργία της και στις 5 Αυγούστου 2019 η Βουλή ενέκρινε κονδύλι χρηματοδότησης. (Στην πραγματικότητα, η Βουλή ψήφισε την συνέχιση του προγράμματος μετεκπαίδευσης και για άλλες περιοχές της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένου και του Ηρακλείου).

Παρόλα αυτά, δυόμισι μήνες μετά δεν έχει γίνει η προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού. Το γεγονός προκαλεί ανησυχία στους εργαζόμενους του κλάδου, καθώς σε λίγες μέρες η τουριστική περίοδος ολοκληρώνεται και θα χρειαστούν τέσσερις με πέντε μήνες για να ολοκληρώσουν τον κύκλο των μαθημάτων τους έως ότου, στις αρχές Απριλίου του επόμενου έτους, ξεκινήσουν εκ νέου την εργασία τους.

Ο κ. Σενετάκης μετέφερε προσωπικά στον υπουργό το αίτημα να προχωρήσουν οι διαδικασίες υλοποίησης του προγράμματος και ζήτησε να ενημερωθεί για τις σχετικές ενέργειες του υπουργείου.

Ο κ. Κόνσολας τον διαβεβαίωσε ότι έχει επιληφθεί του θέματος και οι υπηρεσίες του υπουργείου βρίσκονται σε διαδικασία επίλυσης των γραφειοκρατικών ζητημάτων που έχουν προκύψει. Συνέστησε να μην υπάρχει ανησυχία από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους. Διαβεβαίωσε πως το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και πως το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσουν και οι προσλήψεις του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ