Άρωμα Ιταλίας στο Ηράκλειο

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου 2019

Μία συγκλονιστική ταινία, το "LA SCONOSCIUTA ", παρακολούθησαν την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου όσοι παρευρέθηκαν στο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου 2019, που για έκτη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην πόλη μας με τη φροντίδα του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Καζάλι.

Με την ταινία, μεταφέρθηκαν σε μία θλιβερή ιστορία της Μολδαβής Ιρένα μετανάστριας στην Ιταλία, που για χρόνια κακοποιήθηκε σωματικά και συναισθηματικά. Στα χέρια των εκμεταλλευτών της έγινε πόρνη και μηχανή που γεννάει παιδιά για να κερδίζουν χρήματα. Μία ταινία ντυμένη με τη δραματική μουσική του Έννιο Μορικόνε που γοήτευσε και βραβεύτηκε για τις δυνατές ερμηνείες, τη θαυμάσια φωτογραφία και την εξαιρετική σκηνοθεσία του Tornatore.

Την διοργάνωση του 6ου FESTIVAL DEL CINEMA ITALIANO έχει το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Καζάλι και το Επίτιμο Ιταλικό Υποπροξενείο, με συνδιοργανωτές τo Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης EUROPE DIRECT και τον Δήμο Ηρακλείου.

Οι βραδιές με καλό ιταλικό κινηματογράφο θα συνεχιστούν όλο τον μήνα Νοέμβριο, στην αίθουσα Μανόλη Καρέλλη (κτίριο Ανδρόγεω).

Την επόμενη Τετάρτη 20 Νοεμβρίου θα απολαύσουμε σε σκηνοθεσία Pierfrancesco Diliberto την ταινία "La mafia uccide solo d’estate / Η μαφία σκοτώνει μόνο το καλοκαίρι". Εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα -πιθανότητα αυτοβιογραφική- αυτή η καυστική κωμωδία διηγείται την ιστορία του Αρτούρο, ενός παιδιού που γεννιέται στο Παλέρμο την ημέρα που ο αρχηγός της Μαφίας, Βίτο Τσιαντσιμίνο, αναλαμβάνει Δήμαρχος.

Δείτε όλο το πρόγραμμα εκδηλώσεων ΕΔΩ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ