Εκδηλώσεις για τα Θεοφάνεια

Η τελετή αγιασμού των υδάτων θα γίνει στη βορειοανατολική πλευρά της προβλήτας «μικρού Κούλε», μπροστά από το Λιμεναρχείο Ηρακλείου, στις 11 το πρωί

Με σειρά εκδηλώσεων το Ηράκλειο γιορτάζει τα Θεοφάνεια την ερχόμενη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου.

Η τελετή αγιασμού των υδάτων θα γίνει στη βορειοανατολική πλευρά της προβλήτας «μικρού Κούλε», μπροστά από το Λιμεναρχείο Ηρακλείου, στις 11 το πρωί.

Στο Ενυδρείο Κρήτης

Οι εορταστικές εκδηλώ σεις του Ενυδρείου Κρή της συνεχίζονται και κορυφώ νονται την ημέρα των Θεοφανίων, στη 1 το μεσημέρι με τον αγιασμό των υδά των απο τον Σεβασμιό τατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κκ. Ειρηναίο. Την τελετή θα μπορούν οι παρευρισκόμενοι να παρακολουθήσουν ελεύ θερα μπροστά στην πανοραμική δεξαμενή, ενώ ταυτό χρονα θα προά λλεται σε ό λες τις οθόνες στον χώ ρο του Ενυδρείου. Το Ενυδρειο θα είναι ανοιχτό από τις 9:30 το πρωί για τα μέλη του (κά τοχοι της «Kartaquarium»), και από τις 12:30 το μεσημέρι για τους υπό λοιπους επισκέπτες (με σειρά προτεραιότητας για το διά στημα της τέλεσης του αγιασμού). Τονίζεται οτι για λόγους ασφαλείας θα τηρηθεί αυστηρά το όριο χωρητικότητας, που θα επιτρέψει στο προσωπικό του Ενυδρείου να προσφέρει μια ασφαλή και ευχάριστη παραμονή στον χώρο.

Στο Δήμο Χερσονήσου

Το πρόγραμμα εορτασμού των Θεοφανείων στον Δήμο Χερσονήσου διαμορφώνεται ως εξής. Στις 11 το πρωί θα γίνει αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι των Γουρνών, στην πρώην αμερικανική βάση Γουρνών.

Την ίδια ώρα, θα γίνει αγιασμός των υδάτων στις Κάτω Γούβες, στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι, στην παραλία κάτω από την ταβέρνα του Χατζή. Στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί αγιασμός των υδάτων στην Ανάληψη, μπροστά από το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας.

Αγιασμός των υδάτων θα γίνει στις 11 το πρωί στον Ανισσαρά, μπροστά από το ξενοδοχείο SERITA, στις 10.30 το πρωί στην Κόξαρη, στην υδατοδεξαμενή των φυσικών πηγών του «Καρκανιά», στις 12 το μεσημέρι στο φράγμα του Αποσελέμη, στις 11 το πρωί στο λιμάνι Χερσονήσου, μπροστά από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, στις 11.30 το πρωί στα Μάλια, στο λιμάνι Μαλίων, στην περιοχή του Αγίου Πνεύματος, στις 11 το πρωί στη Σταλίδα, στην παραλία μπροστά από το κατάστημα «Φοίνικας», στις 10.30 το πρωί στον Μοχό, στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας, και στις 11 το πρωί στο Κράσι, στις πέτρινες τοξωτές βρύσες του πλατάνου.

Στο Δήμο Μαλεβιζίου

Η δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου καλεί τους πολίτες και τους επισκέπτες στις τελετές καθαγιασμού των υδάτων, που θα πραγματοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, στο πλαίσιο του Μέγα Αγιασμού των Θεοφανίων, τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου.

Το πρόγραμμα καθαγιασμού υδάτων έχει ως εξής: Στις 10 το πρωί στον Κρουσώνα (κεντρική δεξαμενή), στις 10.15 το πρωί στην Αμμουδάρα (παραλία, στο ύψος «Εδέμ»), στις 11 το πρωί στην Παντάνασσα (Λιμανάκι), στις 11 το πρωί στη Λυγαριά (δυτική πλευρά παραλίας), στις 11.45 το πρωί στο Παλαιόκαστρο, στις 12 το μεσημέρι στην Αγία Πελαγία (κεντρικά της παραλίας), στις 12.15 το μεσημέρι στο Μαδέ και στις 12.30 το μεσημέρι στο Φόδελε (Φοδελιανός ποταμός στο κέντρο του οικισμού).

Στο Δήμο Φαιστού

Την ημέρα των Θεοφανίων, ο αγιασμός των υδάτων στον Δήμο Φαιστού θα γίνει στις 11.30 το πρωί στο Ζαρό (Λίμνη Ζαρού), στις 12 το μεσημέρι στο φράγμα Φανερωμένης, στις 12 το μεσημέρι στους Καλούς Λιμένες, στη 1 το μεσημέρι στο Καλαμάκι, στη 1.30 το μεσημέρι στα Μάταλα και στις 3 το απόγευμα στον Κόκκινο Πύργο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ