Πολιτισμός | 12.10.17 08:06
Εκδήλωση για την έναρξη των δραστηριοτήτων του Συλλόγου Αλατσατιανών

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη στις 6 το απόγευμα, στη Στέγη του Συλλόγου

Εκδήλωση για την έναρξη των δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν και φέτος από το σύλλογο Αλατσατιανών νομού Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη στις 6 το απόγευμα, στη Στέγη του Γ. Μαστρακούλη 13, στα Νέα Αλάτσατα.

Δράσεις
1. Μαθήματα παραδοσιακών χορών: Διδάσκονται παραδοσιακοί χοροί από τη Μικρά Ασία, την Κρήτη και όλη την Ελλάδα. Λειτουργούν τμήματα παιδιών και ενηλίκων. Τα μαθήματα θα γίνονται των ενηλίκων κάθε Δευτέρα για τους αρχάριους και κάθε Πέμπτη για τους προχωρημένους, ενώ για τα παιδιά κάθε Παρασκευή. Την επιμέλεια των μαθημάτων χορού από τον Οκτώβριο του 2015 έχει ο χορευτής και μέλος του συλλόγου μας κ. Κουρεπίνης Τάσος του Νικολάου, αλατσατιανής καταγωγής.
2. «Χορωδία Συλλόγου Αλατσατιανών»: Ενηλίκων και Παιδική-Νεανική, οι πρόβες πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, από 19:30 έως 21:00, υπό τη διεύθυνση του χοράρχη κ. Νίκου Αντωνακάκη. Η «Χορωδία του Συλλόγου Αλατσατιανών» ιδρύθηκε το 1986 και λειτουργεί έως σήμερα με αυτή την ονομασία.
Τη χορωδία διευθύνει από το 2011 έως και σήμερα ο μαέστρος κ. Νίκος Αντωνακάκης.
Μετά από κάποια χρόνια αδράνειας, σκοπός του παρόντος ΔΣ είναι να επαναλειτουργήσει η παιδική – νεανική χορωδία, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Νίκου Αντωνακάκη και γι’ αυτό προσκαλεί όλα τα παιδιά που ενδιαφέρονται (είτε είναι οι γονείς τους μέλη του συλλόγου είτε όχι) να τη στελεχώσουν.
3. Θεατρικό Παιχνίδι για όλα τα παιδιά: Τις δραστηριότητες του θεατρικού παιχνιδιού επιμελείται από το 2014 η εμψυχώτρια - θεατρολόγος κ. Μαρίας Ποταμιανάκη (απόφοιτη Πανεπιστημίου Πατρών).
4. Εργαστήριο - Ομάδα Θεάτρου: με τον ηθοποιό - σκηνοθέτη Αντώνη Διαμαντή, απόφοιτο της Δραματικής Σχολής Ωδείου Αθηνών.
5. Εργαστήριο ψηφιδωτού: Το οργανωμένο εργαστήριο λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2017, με την επιμέλεια των έμπειρων ψηφιδογράφων, κ. Μαριάννα
Παπαδάκη-Πατρουδάκη, Ηλέκτρα Μαυράκη-Μπαλαμούτσου και Κλαίρη Αντωνιδάκη - Γαρεφαλάκη.
6. Μαθήματα «Λανσέ»: Με τη καθοδήγηση του μέλους κ. Κούλας Τζίκα, για να μην ξεχαστεί η τέχνη και η γνώση των μανάδων μας και για να θυμηθούμε τις βελονιές και τα σχέδια των γιαγιάδων μας.
7. Σεμινάρια βασικών αρχών ντεκουπάζ (decoupage): με την επιμέλεια του μέλους κ. Κώστα Σκουρογιαννάκη (Δια χειρός Τέχνη).

Για πληροφορίες - εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: κιν. 6951004144 και στα γραφεία του συλλόγου 2810-231933, καθημερινά, από 18:00 έως 20:00, εκτός Σαββάτου και Κυριακής) καθώς και με mail στο: info@alatsata.gr.

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα