Εντυπωσιακή η έκθεση του πολυτάλαντου Στέλιου Βισκαδουράκη

Στα εγκαίνια της έκθεσης ο Στέλιος Βισκαδουράκης υποδεχόταν και ξεναγούσε μαζί με την σύζυγο και τον αδελφό του εικαστικό Νίκο όλους τους επισκέπτες.

Εντυπωσιάζουν όλους τα έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας του πολυτάλαντου -διακεκριμένου Ηρακλειώτη συγγραφέα Στέλιου Βισκαδουράκη στην αναδρομική έκθεση του με τίτλο «Το θράσος του συγγραφέα», πού φιλοξενείται στους χώρους του Μουσείου Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου (Νυμφών 3, Πόρος).Θεσμικοί εκπρόσωποι και πλήθος κόσμου στα εγκαίνια τής έκθεσης χειροκρότησα θερμά δίδοντας συγχαρητήρια στον Στέλιο Βισκαδουράκη για το πλούσιο έργο του .Για τον πολυτάλαντο Στέλιο Βισκαδουράκη και το πολυεπίπεδο, σημαντικό του έργο ,μίλησε ο υπεύθυνος του Μουσείου Εικαστικών Τεχνών Κώστας Σχιζάκης,ενώ τό ευχάριστο κλίμα της βραδιάς των εγκαινίων εμπλουτίστηκε μουσικά από την πιανίστρια Ευγενία Ψαρουδάκη.

Στα εγκαίνια της έκθεσης ο Στέλιος Βισκαδουράκης υποδεχόταν και ξεναγούσε μαζί με την σύζυγο και τον αδελφό του εικαστικό Νίκο όλους τους επισκέπτες.Ο χώρος του μουσείου ήταν κατάμεστος απο κόσμο, θεσμικούς εκπροσώπους, ανάμεσα τους οι Βουλευτές Μαξιμος Σενετάκης,Γιώργος Λογιάδης,ο π.Βουλευτης Στέλιος Ματζαπετάκης, η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης διοίκησης Μαρία Κοζυράκη, η Αντιδήμαρχος Ρένα Παπαδάκη, ο π.Αντιδήμαρχος Νίκος Ματζαπετάκης, άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών, του Πολιτισμού, πολλοί εικαστικοί-καλλιτέχνες.κ.α

Η αίθουσα που φιλοξενεί τα έργα θα παραμείνει ανοικτή έως και τις 6 Δεκεμβρίου με ώρες λειτουργίας: 18:00-20:00 από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Ο Στέλιος, ο ταλαντούχος που ξεχωρίζει

Ο Στέλιος Βισκαδουράκης χρησιμοποιεί με σαρκαστικό τρόπο τον τίτλο της έκθεσης θέλοντας να καυτηριάσει μία νοοτροπία και άποψη ότι ο άνθρωπος που έχει μία συγκεκριμένη ειδικότητα δεν μπορεί να ασχοληθεί και με κάτι άλλο εξίσου πετυχημένα.

Στηρίζει το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να εκφραστεί και να δημιουργήσει, να έχει το θάρρος και το θράσος να παράγει. Σε όλο αυτό όμως υπάρχει μια απαραίτητη προϋπόθεση, η δημιουργία να είναι από ψυχής, ειλικρινής, συνεπής και φιλτραρισμένη με μπόλικη αυτοκριτική.

Ο Στέλιος Βισκαδουράκης γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο. Ασχολείται με το χρώμα και τη ζωγραφική, που τον οδήγησαν στη γλυπτική και τη φωτογραφία. Έχει γράψει δύο βιβλία με διηγήματα: «Στη Ρωγμή του Χρόνου» και «Το Τανγκό της Βροχής» ενώ πρόσφατα εξέδωσε τη νουβέλα «Το Πιάτο της Απιστίας». Αξίζει να σημειωθεί ότι το βιβλίο του «Το Τανγκό της Βροχής» μόλις εκδόθηκε στη Γαλλία και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «L’ Harmattan».Έχει βραβευτεί επανειλημμένα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τόσο για τη συγγραφική όσο και την εικαστική του δουλειά. Έχει παρουσιάσει τρεις ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας και έχει συμμετάσχει σε οκτώ ομαδικές. Έχει συνεργαστεί με τη δημόσια εκπαίδευση για την προώθηση της σύγχρονης λογοτεχνίας στα σχολεία. Συνεχίζει να γράφει, να αρθρογραφεί και να δημιουργεί εικαστικά.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ