Έρχονται οι "Τετάρτες των φιλολόγων" στα Χανιά

Πρόκειται για επιμορφωτικές συναντήσεις που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και ευρύτερα φίλους του λόγου

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, καθιερώνει τις Τετάρτες των Φιλολόγων στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και ώρα 21:00΄. Πρόκειται για επιμορφωτικές συναντήσεις που απευθύνονται σε φιλολόγους, εκπαιδευτικούς και ευρύτερα φίλους του λόγου.

Μετά την εισήγηση θα ακολουθεί συζήτηση για ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών. Η τέταρτη συνάντηση (Τετάρτη 13-11-2019) με εισηγητή τον φιλόλογο Ιωάννη Παναγιώτη Αμπελά (διδάκτορα Ε.Κ.Π.Α. στην Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και καθηγητή στο Μουσικό Σχολείο Χανίων) έχει θέμα:

«Φάκελος Υλικού Αρχαίων Ελληνικών Γ΄ Λυκείου: ερμηνευτικά και διδακτικά ζητήματα. Η περίπτωση των Θεματικών Ενοτήτων 1,2,3»

Στο πλαίσιο της εισήγησης θα εκφραστούν γενικότεροι αλλά και ειδικότεροι προβληματισμοί σχετικά με τη διδασκαλία και την ερμηνεία των κειμένων-αποσπασμάτων αρχαιοελληνικού φιλοσοφικού λόγου στον αποκαλούμενο Φάκελο Υλικού για τα Αρχαία Ελληνικά της Γ΄ Λυκείου (Προσανατολισμός Ανθρωπιστικών Σπουδών). Θα δοθεί έμφαση στις 3 πρώτες θεματικές ενότητες του σχολικού βιβλίου (Δ.Ε. 1-11).

Στο πλαίσιο της εισήγησης θα γίνει σχολιασμός επιλεγμένων σημείων της διδακτέας-εξεταστέας ύλης και θα αναζητηθούν οι εν δυνάμει βέλτιστες ερμηνείες. Τέλος, θα παρουσιαστεί ένας ενδεικτικός προγραμματισμός διδασκαλίας του μαθήματος.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ