Η Άννα Φόνσου ανοίγει το 9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας

Πριν από περίπου 30 χρόνια, η ‘Αννα Φόνσου ξεκίνησε να υλοποιεί την ιδέα της δημιουργίας του Σπιτιού του Ηθοποιού

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου ανοίγει την αυλαία του 9ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας η Άννα Φόνσου με ένα μικρό αφιέρωμα στο "Σπίτι του Ηθοποιού" ως πρόεδρος του Ιδρύματος.

Πριν από περίπου 30 χρόνια, η ‘Αννα Φόνσου ξεκίνησε να υλοποιεί την ιδέα της δημιουργίας του Σπιτιού του Ηθοποιού, το οποίο το 1997 κατάφερε τελικά να γίνει πραγματικότητα με προσωπικό κόπο και κόστος από την ίδια. Βρήκε στέγη σ’ ένα εξαώροφο κτίριο επί της οδού Παναθηναίων στα Κάτω Πατήσια και έκτοτε αποτελεί καταφύγιο για ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει τον πολιτισμό και σήμερα αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες.

Μέσα στο Σπίτι λειτουργεί και ένα μικρό μουσείο με έργα τέχνης, κοστούμια από παραστάσεις, πορτραίτα, αλλά και προσωπικά αντικείμενα ανθρώπων του θεάτρου. Υπάρχουν κοστούμια, της Κάλλας, της Αλίκης Βουγιουκλάκη από την “Βασίλισσα Αμαλία”, της Καρέζη από την παράσταση “Διαμάντια και Μπλουζ”, της Μελίνας , του Κατράκη, της Ζαφειρίου, της Συνοδινού, του Φωτόπουλου, του Ηλιόπουλου, του Μαρίνου, της Δανδουλάκη.

Επίσης υπάρχει το γραφείο του Μινωτή, οι πολυθρόνες της Λαμπέτη, το σαλόνι του Μούτσιου, ενώ πολλά αντικείμενα μας έχει δώσει και η Νόνικα Γαληνέα.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουν υποστηριχθεί πάνω από 150 άνθρωποι από το Σπίτι του Ηθοποιού.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ