Κρητικοί γιόρτασαν τον Άγιο Μηνά στη Λαμια

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Κρητικών Φθιώτιδος

Για μια ακόμη χρονιά και με κάθε επισημότητα, παραμένοντας πιστός στις αρχές και τις αξίες του ο Σύλλογος Κρητικών Φθιώτιδος, -με έδρα την Λαμία-, το απόγευμα της Κυριακής, τίμησε τον Άγιο Μηνά στον ομώνυμο ναό, κτίσμα του 19ου αιώνα στην οδό Εκκλησιών (πάνω από τον Ι.Ν. Παναγίας Δέσποινας).

Οι Κρητικοί που έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με τον Άγιο Μηνά αφού είναι προστάτης και πολιούχος του Ηρακλείου τον γιορτάζουν κάθε χρόνο με μεγάλες τιμές. Και φέτος λοιπόν ο σύλλογος Κρητικών Φθιώτιδος τίμησε τον Άγιο Μηνά στο ομώνυμο εκκλησάκι που είναι κτίσμα του 1867. Τα μέλη του συλλόγου προσήλθαν στο γραφικό παρεκκλήσι με παραδοσιακές φορεσιές κρατώντας τη σημαία του συλλόγου, άρτους, τσικουδιά και κεράσματα τα οποία πρόσφεραν μετά το τέλος του εσπερινού στους παρευρισκόμενους.

Οι ιερείς λίγο πριν το τέλος του εσπερινού αναφέρθηκαν στον βίο του Αγίου αλλά και στο θαύμα του στο Ηράκλειο εξηγώντας στον κόσμο την ιδιαίτερη σχέση των Κρητικών με τον Άγιο Μηνά.

Ο καιρός βοήθησε και επέτρεψε σε πλήθος πιστών να γεμίσουν τόσο το εσωτερικό της μικρής εκκλησίας όσο και το προαύλιο αυτής, με τα μέλη του συλλόγου να δίνουν μια διαφορετική, όμορφη εικόνα με τις παραδοσιακές φορεσιές τους.

Πηγή: lamianow.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ