"Ξαναταξιδεύοντας στο Ρέθυμνο" το νέο βιβλίο του Μιχάλη Τρούλη

Το Ξαναταξιδεύοντας στο Ρέθυμνο είναι ακόμα μια συγγραφική προσπάθεια Τοπικής Ιστορίας συμπληρωμένη, βελτιωμένη, ανανεωμένη, με όλες τις σύγχρονες πληροφορίες, ιδιαίτερα για τα πολιτισμικά μνημεία και τα πολιτιστικά δρώμενα

Ένα νέο βιβλίο του Μιχάλη Τρούλη που αναδεικνύει και προβάλλει τον Τόπο, όπως και όσο του αξίζει και του πρέπει. Το Ξαναταξιδεύοντας στο Ρέθυμνο είναι ακόμα μια συγγραφική προσπάθεια Τοπικής Ιστορίας συμπληρωμένη, βελτιωμένη, ανανεωμένη, με όλες τις σύγχρονες πληροφορίες, ιδιαίτερα για τα πολιτισμικά μνημεία και τα πολιτιστικά δρώμενα. Η επιστροφή στο Ρέθυμνο περνά μέσα από τέσσερις σημαντικούς σταθμούς, με διαφορετικές καταγραφές.

  • Από το «Ρέθυμνο, Ιστορία - Περιήγηση - Σύγχρονη ζωή» (1998, 1999)
  • Από το «Νομαρχία Ρεθύμνου. Ο Τόπος - Η Ιστορία - Ο Θεσμός» (2010)
  • Από το «Ταξιδεύοντας στο Ρέθυμνο» (2011) και
  • Από το «Ξαναταξιδεύοντας στο Ρέθυμνο» (2019).

Το Ξαναταξιδεύοντας στο Ρέθυμνο περιλαμβάνει:

Κείμενα που παρουσιάζουν σαφέστερα το φυσικό και οικιστικό περιβάλλον, τους ανθρώπους και τις ασχολίες τους, την Αρχαιολογία, την Ιστορία και τη Λαογραφία του νομού… Διαδρομές στην Παλιά και τη Νέα Πόλη του Ρεθύμνου, στις Επαρχίες, στους Δήμους, στις Τοπικές Κοινότητες και στους οικισμούς… Περίπου 2000 φωτογραφίες, σχέδια και χάρτες, που αναδεικνύουν και προβάλλουν με τον πιο παραστατικό τρόπο κάθε γωνιά του τόπου, καθώς και τον νομό Ρεθύμνου στο σύνολό του, σε περίπου 500 σελίδες.

Ο συγγραφέας αναφέρει: Οφείλω θερμές ευχαριστίες σε όλες και όλους που μου υπέδειξαν και μου εμπιστεύθηκαν τις οποιεσδήποτε πληροφορίες, μου παραχώρησαν φωτογραφικό υλικό και με διευκόλυναν με κάθε τρόπο κατά τη διάρκεια της έρευνας, της μελέτης και της σύνθεσης αυτού του βιβλίου που κράτησε κοντά μισό αιώνα! Ιδιαίτερα ευχαριστώ τις φίλες και τους φίλους που βρήκαν τον χρόνο να διαβάσουν στις διάφορες φάσεις το δοκίμιο και να κάνουν τις δικές τους ουσιαστικές παρατηρήσεις και αισθητικές παρεμβάσεις.

Ξεχωριστά ευχαριστώ τον μεγάλο χορηγό μου, μη Ρεθυμνιώτη …, που υπογράφει προσκυνητής της Κρήτης! Στόχος όλων μας ήταν, οι αποδέκτες του βιβλίου να γνωρίσουν και να αγαπήσουν αυτόν τον ευλογημένο τόπο, το Ρέθυμνο, μέσα από τις πολλαπλές αναγνώσεις που θα ανακαλύψουν, και να θέλουν να επιστρέφουν σ’ αυτόν! Σύντομα θα μεταφραστεί το βιβλίο και στην αγγλική γλώσσα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ