Πολιτισμός | 09.08.16 13:23
Κυκλοφόρησε η πρώτη ποιητική συλλογή του Νίκου Χωματά

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ένα βιβλίο με ποίηση και προσωπικά αποφθέγματα του νεαρού συγγραφέα με ρίζα την αγάπη, το πάθος & τον έρωτα ενσαρκωμένα με την πίστη & την θρησκεία, με αισθητή παρουσία την κρητική διάλεκτο.

Μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο σ΄ έντυπη μορφή βιβλίο του Ποιητή-Συγγραφέα Νικόλαου Χωματά, με τίτλο Κρασί μου & Σεβντά.

Ένα βιβλίο με ποίηση και προσωπικά αποφθέγματα του νεαρού συγγραφέα με ρίζα την αγάπη, το πάθος & τον έρωτα ενσαρκωμένα με την πίστη & την θρησκεία, με αισθητή παρουσία την κρητική διάλεκτο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο νεαρός καλλιτέχνης έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον από πολλούς ανθρώπους του χώρου για όλες τις ανησυχίες του τα τελευταία χρόνια.
Στο άμεσο μέλλον θα γίνουν διάφορες παρουσιάσεις για το έργο του συγγραφέα εντός και εκτός νησιού μαζί με εκθέσεις φωτογραφίας του ίδιου.

Βιογραφία Νικόλαου Χωματά:
Γεννημένος την 17η Μαρτίου του 1993 στο Ηράκλειο Κρήτης, ο Νικόλαος Χωματάς έζησε και μεγάλωσε στις Γούρνες Πεδιάδος.
Στα εφηβικά του χρόνια είχε στενή ενασχόληση με το χώρο του αθλητισμού & του ποδοσφαίρου.
Μετά την αποφοίτηση από Γενικό Λύκειο φοιτά για δύο σχολικά έτη στη σχολή ΟΤΕΚ, στην ειδικότητα Μαγειρικής Τέχνης.
Ταυτόχρονα με την Μαγειρική δείχνει ιδιαίτερο ζήλο & ενδιαφέρον για τη Φωτογραφία, με την οποία ασχολείται λίγο αργότερα
σε ερασιτεχνικό & επαγγελματικό επίπεδο.
Κρυφός πόθος και ερωμένη σε όλη του τη ζωή που ζει και υπάρχει  η ποίηση, γράφοντας για τους έρωτες, τις ελπίδες, τις προσευχές.
Το 2013 εντάσσεται στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού απ' όπου με μια εσώκλειστη πορεία αποφοιτά επιτυχώς
ως Δόκιμος Αξιωματικός. Η συνέχεια τον ταξιδεύει στη νήσο της Ρόδου για στρατιωτικούς και επαγγελματικούς λόγους. Μετά από ολάκερους μήνες στο νησί ορκίζεται Ανθυπολοχαγός και λίγες βδομάδες αργότερα απολύεται με μεγάλη υπερηφάνεια.
Σήμερα ζει στο Ηράκλειο Κρήτης, απ' όπου ξεκίνησε, συντροφιά με όλα εκείνα τα κουσούρια που τον τυραννούν στο πέρασμα του χρόνου.

Ένα μικρό απόσπασμα μέσα απ΄ το βιβλίο:

Αγάλι-Αγάλι
 
Αγάλι-αγάλι εχάθηκες και ΄συ,
μέσα στην παρακμή της ρουτίνας.Χάθηκες σαν τόσα όνειρα νιόβγαλτα,μέσα στο σκοτάδι.Και αν δεν μου περισσεύει και σήμερο το φωςγια να ζωγραφίσω καινούργια,μη με λυπάσαι ζωή μου!Άιντε!Τράβα την κουρτίνα

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα