Μαθητές από το Χουδέτσι στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Χουδετσίου αποχώρησαν από το μουσείο με τις καλύτερες εντυπώσεις και εμπειρίες

Mαθητές υποδέχτηκε για πρώτη φορά, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου το νέο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά. Πρόκειται για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Χουδετσίου οι οποίοι περιηγήθηκαν στην διαδραστική έκθεση «Αρχαία Ελλάδα – Οι Απαρχές των Τεχνολογιών» και εξερεύνησαν με βιωματικό τρόπο το πανόραμα των τεχνολογιών της Ελληνιστικής Περιόδου.

Ενδεικτικά, οι μαθητές χρησιμοποίησαν τους μοχλούς του πρώτου γερανού (τρίκωλος ανυψωτική μηχανή) και χάρη στις τροχαλίες σήκωσαν μια βαριά πέτρα. Άκουσαν το υδραυλικό ξυπνητήρι του Πλάτωνα να «κελαηδά» και ξύπνησαν όπως ο γνωστός φιλόσοφος της Αθήνας.

Έστειλαν μηνύματα με τις φρυκτωρίες και τον υδραυλικό τηλέγραφο του Αινεία καθώς επίσης διαγωνίστηκαν στα αρχαία ελληνικά επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής, όπως τη τριάδα και το οστομάχιον.

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Χουδετσίου αποχώρησαν από το μουσείο με τις καλύτερες εντυπώσεις και εμπειρίες. Το νέο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, το οποίο στεγάζεται στο ενετικό Μέγαρο Ιττάρ και κλείνει μόλις 4 μήνες λειτουργίας στη πόλη του Ηρακλείου, φιλοδοξεί να διαδραματίσει έναν ευρύ εκπαιδευτικό ρόλο και να καταστεί δυναμικός και πολύπλευρος πυλώνας διάχυσης της επιστημονικής γνώσης προς τη σχολική κοινότητα της Κρήτης.

Σε αυτό το πλαίσιο, το εξειδικευμένο προσωπικό του μουσείου υποδέχεται όλους τους μαθητές της Κρήτης στις διαδραστικές εκπαιδευτικές ξεναγήσεις στοχεύοντας στην εξοικείωσή τους με τα σπουδαία επιτεύγματα της αρχαίας ελληνικής επιστήμης και τεχνολογίας.

Πηγή: patris.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ