O εμβληματικός Maison Assouline στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Στη Βασιλίσσης Σοφίας, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης εξακολουθεί να εκπλήσσει και να δημιουργεί διαρκώς πρωτιές, να διαμορφώνει τάσεις. Τώρα φέρνει στην καρδιά του έναν οίκο συνώνυμο της κουλτούρας, της πολυτέλειας, της ευζωίας: το Μaison Assouline!

Μεγάλες επιφάνειες στο δάπεδο, ντυμένες με ένα χρώμα ανάμεσα στο καφέ και τη ματζέντα, με μια διαδοχή λευκών γραμμάτων και αριθμών σε διαφορετικά μεγέθη. Εκπληκτικής αισθητικής εκδόσεις, λευκώματα, ανοιχτά για ξεφύλλισμα ή με τα στιβαρά τους εξώφυλλα να δεσπόζουν σε άλλα σημεία. Κάτω από την ρευστή κυκλαδική οροφή στο καφέ του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, σαν νησί αναδύθηκε ο κόσμος του Maison Assouline. Πρόκειται για τον εμβληματικό εκδοτικό οίκο που χαρακτηρίζεται από πολυτελείς, συλλεκτικές εκδόσεις για τη μόδα, το design, τα ταξίδια, την γαστρονομία. Ο υλικός και όχι μόνο πολιτισμός στην πιο υψηλής αισθητικής και ουσιαστικής γνώσης εκδοχή του. Ο κόσμος αυτός πήρε ζωή και με τα ειδικά concept stores που έχει δημουργήσει ο οίκος προσφέροντας μια συνολική εμπειρία απόλαυσης που συνδέει τις εκδόσεις με την μόδα και τη γαστρονομία.

Ο οίκος αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο pop – up store, ένα εφήμερο κατάστημα. Και το κάνει εδώ, στην Αθήνα και δη μέσα στο Cycladic Café. Δεν επιλέγει κάποιο διεθνές πεντάστερο ξενοδοχείο, ένα πολυτελές κατάστημα μεγάλης μπράντας συνώνυμης της πολυτέλειας της πόλης. Επιλέγει έναν χώρο πολιτισμού, ένα μουσείο με χαρακτήρα, προσωπικότητα, διεθνές κύρος παρά το μικρό του μέγεθος και την ικανότητα να παρουσιάζει αρχαιότητες που ανήκουν στην μοναδική ανά τον κόσμο κυκλαδική συλλογή του με έργα σύγχρονης τέχνης καλλιτεχνών σταρ. Είναι το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Ουσιαστικά μια νέα εμπειρία δημιουργείται στην Αθήνα. Εστω και εφήμερα. Μια μητροπολιτική ιστορία, όπου η έννοια της πολυτέλειας απολύτως συμβαδίζει με αυτήν του πολιτισμού, της ευζωίας, της ομορφιάς. Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ένωσε τις δυνάμεις του με την Assouline Greece, καθώς η Assouline εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την VST. Στο Cycladic Café θα μπορούμε να απολαύσουμε καφέ με γλυκίσματα, πρωινό, brunch και μεσημεριανό, ενώ πέρα από τις δημιουργίες που συναντάμε μόνος το πωλητήριο του Μουσείου, θα υπάρχουν και εκδόσεις Assouline, coffee table books, συλλεκτικά αντικείμενα, δώρα πολυτελείας κτλ. Στο ατμοσφαιρικό αυτό περιβάλλον, οι επισκέπτες μπορούν παράλληλα να απολαύσουν πρωινό, brunch, café ή μεσημεριανό.

Το flagship του διεθνούς οίκου, μια όαση πολυτέλειας και πολιτισμού βρίσκεται στο Λονδίνο, στο πολύβοο Πικαντίλι, σε ένα κτίριο που ήταν παλιά τράπεζα και κατασκευάστηκε το 1922 με σχέδια του Sir Edwin Lutyens – το 2017 είχε ανακηρυχθεί το ομορφότερο βιβλιοπωλείο του κόσμου. Ο εκδοτικός οίκος δημιουργήθηκε πριν από 24 χρόνια από του Prosper and Martine Assouline. Σήμερα διαθέτει συνολικά 25 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, από τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι ως τη Σεούλ, όμως μόνο δύο Maison Assouline concept stores, στο Λονδίνο και το Ντουμπάι.

Πηγή: iefimerida

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ