Παγκόσμια Συνάντηση Κέντρων Ειρήνης Sri Chinmoy

Τα μέλη των Κέντρων Ειρήνης ξεπερνούν τα 5.000 και επιδεικνύουν αξιόλογη δράση, οργανώνοντας αθλητικά δρώμενα, σεμινάρια, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και πολλά πολιτιστικά δρώμενα με κοινό παράγοντα την προώθηση της Παγκόσμιας Ειρήνης.

Τα Κέντρα Ειρήνης Sri Chinmoy (Peace Centres Sri Chinmoy) έχουν δημιουργηθεί παγκοσμίως σε πάνω από 60 χώρες ώστε να προωθήσουν την Ειρήνη, τον Πολιτισμό, και τον Αθλητισμό ως συνέχεια του έργου του Sri Chinmoy (1931-2007), που υπήρξε αξιόλογος συγγραφέας, ποιητής, μουσικός, ζωγράφος, αθλητής, καθώς και δάσκαλος του διαλογισμού. Πεποίθηση του ήταν ότι η μεταμόρφωση της ανθρωπότητας και η επίτευξη της Ειρήνης θα πραγματοποιηθούν μόνο χάρη στη συμφιλίωση του πνεύματος με την ύλη και είχε αναπτύξει επί σειρά ετών απαράμιλλη πνευματική, καλλιτεχνική και αθλητική δραστηριότητα ιδρύοντας τους οργανισμούς SriChinmoy Marathon Team και Peace Run. Υπήρξε σεβαστή και αγαπητή προσωπικότητα σε όλο τον κόσμο, με αξιόλογους φίλους όπως ο Nelson Mandela, Μητέρα Teresa, Mikhail Gorbachev, , Πάπας John Paul II, Πάπας Paul VI, Dr. Davidson Hepburn (Πρόεδρος της 35th Γενικής Συνέλευσης της UNESCO), Carl Lewis, Muhammad Ali και πολλούς άλλους.

Τα μέλη των Κέντρων Ειρήνης ξεπερνούν τα 5.000 και επιδεικνύουν αξιόλογη δράση, οργανώνοντας αθλητικά δρώμενα, σεμινάρια, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και πολλά πολιτιστικά δρώμενα με κοινό παράγοντα την προώθηση της Παγκόσμιας Ειρήνης.

Κάθε χρόνο κατά την περίοδο των Χριστουγέννων διεξάγεται η ετήσια παγκόσμια συνάντηση των μελών της με συμμετοχές από όλο τον κόσμο (ΗΠΑ, Καναδά, Ευρώπη, Αυστραλία, Ασία) και για το 2020 η συνάντηση πραγματοποιείτε στην πόλη του Ηρακλείου, 7 με 18 Ιανουαρίου με τους συμμετέχοντες να ξεπερνάνε τους 200. Σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου σχεδιάζονται Λαμπαδηδρομία Ειρήνης, Μουσική Συναυλία και Χορωδία Εκκλησιαστικής μουσικής.

Την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε υποδοχή και καλωσόρισμα των επισκεπτών από την κ. Αριστέα Πλέυρη, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και εθελοντισμού, την κ. Εύη Μαρτιμιανάκη Προϊστάμενη του τμήματος Πολιτισμού και εκπροσώπους του Δήμου, στην ιστορική Βασιλική του Αγίου Μάρκου, όπου με μεγάλη μας τιμή παραλάβαμε τα ξεχωριστά συμβολικά δώρα με τον τουριστικό οδηγό Greece is Crete και την έκδοση ¨Απηχήσεις Της Αρχαιότητας στο Έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου¨, και πραγματοποιήθηκε ξενάγηση για την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου αλλά και όλης της Κρήτης. Προς τιμή της υποδοχής, οι επισκέπτες που προέρχονται από 40 διαφορετικές χώρες όπως Ελβετία, Αυστρία, Γερμανία, Αγγλία, Φιλανδία, Νορβηγία, Τσεχία, Γαλλία, Ρωσία, Ιταλία, Κροατία, Πολωνία, Τουρκία, Ιράν, Αζερμπαϊτζάν, Ισραήλ, Αμερική, Καναδά, Νότια Αφρική, Αυστραλία, Κόστα Ρίκα, Κουβά , Γουατεμάλα κ.α, τραγούδησαν τραγούδια υπέρ της Ειρήνης και άναψαν συμβολικά τη Δάδα της Ειρήνης που έχουν κρατήσει μέχρι τώρα χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Έπειτα από πρόσκληση των μελών της παγκόσμιας συνάντησης θα έχουμε την τιμή και τη χαρά να μας παρουσιάσει το έργο του ο πολύ αγαπητός και ξεχωριστός Ross Daly, τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, 17:00 στην αίθουσα Μανόλης Καρέλλης

Μουσική Συναυλία με το συγκρότημα Blue Flower

Σάββατο 11 Ιανουαρίου, 19:00

Αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης»

Η μουσική ομάδα Blue Flower, με μέλη από τη Σερβία, τη Σλοβενία, την Αυστρία, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Γερμανία και την Ουκρανία, παρουσιάζει τραγούδια συνδυάζοντας τη δυτική με την ανατολική μουσική με κλασικές επιρροές, για πάνω από 20 χρόνια. Με αρμονικό τρόπο, χρησιμοποιώντας μια μεγάλη ποικιλία οργάνων, όπως το την κιθάρα, το τσέλο, το ινδικό αρμόνιο, μεταλλόφωνο, πλήκτρα, φλάουτο, και σε συνδυασμό με τα αγγελικά γυναικεία φωνητικά, η ομάδα εκφράζει τη καθαρότητα, τη γλυκύτητα και τη δύναμη των τραγουδιών. Μέχρι στιγμής, έχουν κυκλοφορήσει 5 CD-s.

Οι Blue Flower έχουν ταξιδέψει και έχουν πραγματοποιήσει συναυλίες σε όλη την Ευρώπη, Νέα Υόρκη και Καλιφόρνια. Και πρόκειται για τη δεύτερη παράσταση στην Ελλάδα, μετά από πολλά χρόνια.

Oneness-Dream acapella Χορωδία Εκκλησιαστικής μουσικής

Κυριακή 12 Ιανουαρίου, 18:00

Βασιλική Αγίου Μάρκου

Η χορωδία αποτελείται από 14 μέλη που προέρχονται από διαφορετικές χώρες - Φιλανδία, Ισλανδία, Νορβηγία, Ελβετία, Γερμανία, Τσεχία, Αυστρία, Σκωτία, Αγγλία, ΗΠΑ, Ιταλία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Κολομβία και θα ερμηνεύσουν τραγούδια του Sri Chinmoy που έχει συνθέσει περισσότερα από 22.000 και έχουν παρουσιαστεί σε εκκλησίες και αρχαιολογικούς χώρους σε όλο τον κόσμο. Μοναδικές μελωδίες που θα μας ταξιδέψουν σε ένα αρμονικό πάντρεμα διαφορετικών πνευματικών παραδόσεων.

Εν αναμονή της έγκρισης του Δήμου Ηρακλείου και σε περίπτωση που καταστεί εφικτό, προγραμματίζεται Λαμπαδηδρομία Ειρήνης στο κέντρο του Ηρακλείου.

Η Λαμπαδηδρομία Peace Run ιδρύθηκε το 1987 από τον Φιλόσοφο της Ειρήνης Sri Chinmoy και έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι σε 150 χώρες και οι διεθνείς ομάδες δρομέων έχουν διανύσει περισσότερα από 700.000 χιλιόμετρα. Το Peace Run International είναι μια παγκόσμια Λαμπαδηδρομία που επιχειρεί να προωθήσει την Ειρήνη, τη διεθνή φιλία και να δείξει τον τρόπο για έναν πραγματικό κόσμο ενότητας.

Οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν και ανοιχτές σε όλο τον κόσμο.

Η πόλη του Ηρακλείου επιλέχθηκε ανάμεσα σε πολλές άλλες της Ευρώπης όχι μόνο λόγω της πλούσιας ιστορίας, της μοναδικής ομορφιάς που διαθέτει και των σημαντικών αρχαιολογικών χώρων που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, αλλά και γιατί τα μέλη των Κέντρων Ειρήνης επιθυμούν να ενισχύσουν την τοπική κοινωνία, προβάλλοντας την περιοχή και τα παραδοσιακά της προϊόντα σε όλο τον κόσμο και ότι πέρα από τους καλοκαιρινούς μήνες, υπάρχει μια Ελλάδα που αξίζει να εξερευνηθεί όλο το χρόνο.

Η συνεργασία μας με το Δήμο Ηρακλείου και τους τοπικούς φορείς είναι υποδειγματική και νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους φορείς και πολίτες της πόλης που βοήθησαν στη διοργάνωση των εκδηλώσεων στο όνομα της Ειρήνης και της Φιλίας που εκπροσωπούμε.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ