Πολλοί θα δουν.. "Αχ, η Ξενιτιά''

Ένα ενδιαφέρον οδοιπορικό στην Ελληνική Μετανάστευση από το 1900 έως και σήμερα

Η Μουσική – Θεατρική παράσταση «Αχ, η Ξενιτιά…», του Καλλιτεχνικού Σχήματος «ΩΔΗπόρος», που ενθουσίασε και συγκίνησε το κοινό του Ηρακλείου το καλοκαίρι, παρουσιάζεται ξανά, μετά από παράκληση πολλών θεατών, στο κινηματοθέατρο «ΑΣΤΟΡΙΑ» την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 στις 21:00.

Πρόκειται για ένα οδοιπορικό στην Ελληνική Μετανάστευση από το 1900 έως σήμερα, με 33 γνωστά τραγούδια, με μια εκπληκτική ερμηνεία κειμένων που συνοδεύεται από αυθεντικά οπτικά ντοκουμέντα. Αμερική, Καναδάς, Αυστραλία αλλά και Γερμανία, Βέλγιο, Νότιος Αφρική, οι βασικοί σταθμοί των Ελλήνων μεταναστών, χωρίς να ξεχνάμε τις απέραντες θάλασσες και τα λιμάνια των ναυτικών. Το οδοιπορικό φτάνει στις μέρες μας, στην μετανάστευση των νέων πτυχιούχων μας στην Ευρώπη και την Αμερική, γνωστή και ως brain drain.

Τα κείμενα έχει γράψει η Ηρακλειώτισσα λογοτέχνης Νίκη Τρουλλινού, ενώ την σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Γιώργος Αντωνάκης.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια σχεδίασε και κατασκεύασε η Άννα Χιλετζάκη,το video επιμελήθηκαν οι Δευκαλίων Μανιδάκης με βοηθό τον Αλέξανδρο Κιαγιαδάκη ενώ την αφίσα φιλοτέχνησε ο Χρυσόστομος Σπετσίδης (mosquito A&D).

Τα κείμενα ερμηνεύει η ηθοποιός Ανδριανή Κυλάφη.

Τραγουδούν: Γιώργος Κριτσωτάκης, Μαρία Ιερωνυμάκη.

Παίζουν οι μουσικοί:
Κώστας Σφακιανάκης, μπουζούκι.
Ζαχάρης Δραμουντάνης: μπάσο, μουσική επιμέλεια.
Άρης Κουτεντάκης: κιθάρα, μπαγλαμά, τραγούδι.
Αντώνης Νικολιδάκης: ακορντεόν, κλαρινέτο.
Γιάννης Κιαγιαδάκης: πιάνο, φυσαρμόνικα.

Το «ΑΧ… Η ΞΕΝΙΤΙΑ», είναι το 4Ο έργο που παρουσιάζει ο «ΩΔΗπόρος», μετά τον «ΤΣΙΤΣΑΝΗ», την «ΜΠΟΥΑΤ» και τις «ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΕΣ», όλες με μεγάλη επιτυχία.

Είσοδος 12€ - Προπώληση - Μειωμένο 10€ (Κινηματοθέατρο «ΑΣΤΟΡΙΑ» & Βιβλιοπωλείο «Ελευθερουδάκη» οδός 1821).

Το έργο θα παρουσιαστεί επίσης στις 8 Νοεμβρίου στο κινηματοθέατρο «ΡΕΧ» στον Αγ. Νικόλαο Λασιθίου, και 9 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο στα Χανιά με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.


Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ