«Rocketman» από τη Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου

Η φαντασμαγορική βιογραφία του ΄Ελτον Τζων

Με την ταινία “Rocketman”, την φαντασμαγορική βιογραφία του ΄Ελτον Τζων, συνεχίζονται οι καλοκαιρινές προβολές, που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.

Την Τρίτη 27 Αυγούστου στις 21:30, στο θερινό σινέ ‘Χριστίνα’ θα προβληθεί η τελευταία ταινία του ταλαντούχου σκηνοθέτη Ντέξτερ Φλέτσερ. Είναι Αγγλοαμερικανικής παραγωγής 2019, διάρκειας 121′ και πρωταγωνιστούν οι: Τάρον Έγκερτον, Τζέιμι Μπελ, Ρίτσαρντ Μάντεν.

Στο απόγειο της δόξας του, ο Έλτον Τζον διηγείται τη ζωή και την καριέρα του σε μια ομάδα ασθενών μιας κλινικής αποτοξίνωσης. Μέσα από την αφήγηση αποκαλύπτεται η ιστορία του μικρού, συνεσταλμένου Ρέτζι που είχε ταλέντο στο πιάνο και πώς κατάφερε (παρά τις αντίθετες προβλέψεις) να γίνει ένας από τους πιο επιτυχημένους μουσικούς.

Η ταινία είναι ένα πραγματικό μιούζικαλ, καθώς όχι απλώς ντύνεται με τα τραγούδια του Βρετανού σούπερ σταρ, αλλά τα χρησιμοποιεί και αφηγηματικά. Τα τραγούδια δίνουν ροή και συμπλήρωμα στους διαλόγους και τη δράση και συχνά συνοδεύονται από πολυπληθή χορευτικά νούμερα.

Τον διάσημο καλλιτέχνη υποδύεται ο Τάρον Έτζερτον, ο οποίος αποδίδει εξαιρετικά την επεισοδιακή αλλά και ιδιαίτερη προσωπικότητα του Έλτον Τζον. Και όπως δήλωσε ο Έλτον Τζον στις Κάνες, πριν το ντουέτο του με τον ερμηνευτή: «Όταν παρακολουθώ την ταινία δεν βλέπω να παίζει κάποιος ηθοποιός, βλέπω τον εαυτό μου».

Η απολαυστικά θεαματική ταινία του Φλέτσερ, με αιχμή και βάθος, απεικονίζει την ψυχοσύνθεση ενός ανθρώπου που εκτοξεύτηκε σαν ρουκέτα στο διάστημα της διασημότητας, απροετοίμαστος και ‘φτιαγμένος’, με προδιαγεγραμμένη πορεία να καταλήξει τελικά στο έδαφος. Και σαν τον ήρωα της, η ταινία, ακόμα και στις δραματικότερες σκηνές της, έχει ένα σκανταλιάρικο χιούμορ και μια συναισθηματική γενναιότητα, ντυμένα με τα ωραιότερα τραγούδια της ποπ-ροκ μουσικής.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ