Σε Συνέδριο Ψηφιοποίησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς η ΟΑΚ

Πραγματοποιείται στην Αθήνα

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης συμμετέχει στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς – EuroMed 2019, που πραγματοποιείται στην Αθήνα, από τις 25 – 27 Σεπτεμβρίου 2019, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου Α’ καθώς και της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου.

Το Συνέδριο, ως ένα από τα πιο καινοτόμα και πρωτοποριακά Συνέδρια για την Ελλάδα, που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια, πραγματεύεται τους κινδύνους που διατρέχουν τα μνημεία από ανθρωπογενείς και μη παράγοντες και υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη ψηφιοποίησης των επιτευγμάτων του ελληνικού πολιτισμού και της διαμόρφωσης μιας εθνικής στρατηγικής πάνω στο θέμα αυτό με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Κύριος στόχος του Συνεδρίου είναι η διαμόρφωση πολιτικών ανάδειξης του πολιτιστικού μας αποθέματος, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό εισόδημα στις τοπικές κοινωνίες με την αύξηση του πολιτιστικού τουρισμού. Την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης θα εκπροσωπήσει με εισήγησή του ο Βιβλιοθηκονόμος του Ιδρύματος κ. Γιάννης Μουντογιαννάκης, ο οποίος θα παρουσιάσει την ψηφιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος του Δήμου Πλατανιά.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ