Στις 27 Οκτωβρίου παρουσιάζεται το βιβλίο για τον Ναό του Αγίου Γεωργίου Μοιρών

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, μια μέρα πριν την εθνική μας επέτειο, αναμένεται να παρουσιαστεί στις Μοίρες, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, πολιούχου της κωμόπολης-έδρας του Δήμου Φαιστού, το βιβλίο που είναι αφιερωμένο στην ιστορία του ναού, γραμμένο από τον Δημήτρη Σάββα, Διευθυντή της Βικελαίας Βιβλιοθήκης Ηρακλείου & συγγραφέα.

Στην παρουσίαση του βιβλίου «Η ενορία του Αγίου Γεωργίου Μοιρών», μια έκδοση της Μητρόπολης Γορτύνης & Αρκαδίας και του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, εκτός από τον συγγραφέα θα συμμετέχουν ο Φιλόλογος Δημήτρης Δασκαλάκης, γιός του αείμνηστου ιερέα παπά Μανώλη Δασκαλάκη από το Πετροκεφάλι (η Ελένη και ο Ευτύχιος τα άλλα δύο παιδιά του που απέκτησε με την πρεσβυτέρα Μαρία το γένος Μιχελάκη από το Κλήμα), που η μορφή του ταυτίστηκε με τον συγκεκριμένο ναό στον οποίο υπηρέτησε επί σειρά πολλών ετών, με πλούσιο φιλανθρωπικό έργο και ο Θεολόγος Σταύρος Κακοδειπνάκης, Γραμματέας της Μητρόπολης Ιεραπύτνης & Σητείας.

Ο Δημήτρης Σάββας (η σύζυγος του οποίου Μαρία Μύρωνα Ζαχαριουδάκη είναι από τις Μοίρες) έγραψε και επιμελήθηκε την ειδική αυτή έκδοση η οποία περιλαμβάνει πλούσιο και σπάνιο φωτογραφικό υλικό από την “πορεία” του ναού στο χρόνο- σημειώνεται ότι τα εγκαίνια της σύγχρονης εκκλησίας τελέστηκαν το 1946.

Τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου (το οποίο διατίθεται στην τιμή των 10 €) θα προσφερθούν για τα συσσίτια και τις τράπεζες τροφίμων της ενορίας Αγ. Γεωργίου Μοιρών. Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην εισαγωγή του βιβλίου ο Μητροπολίτης Γορτύνης & Αρκαδίας κ.κ. Μακάριος «Αισθανθήκαμε την ανάγκη και την υποχρέωση (…) να κυκλοφορήσουμε ένα ταπεινό βιβλίο για τον ναό Αγίου Γεωργίου, ώστε να αποτυπώσουμε διαχρονικώς μερικά σωζόμενα από την ιστορία του, να δώσουμε χρήσιμα στοιχεία σε όσους, κατά καιρούς, μας ερωτούν και με την ευκαιρία να δώσουμε μερικές ανταύγειες από την όλη λειτουργική, ποιμαντική, φιλανθρωπική και κοινωνική δραστηριότητα του».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ