Το “Έτος Ερωτόκριτου” τιμούν τα Ανώγεια

Μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στον Ερωτόκριτο με μιαν άλλη «ματιά», τιμώντας τον μεγάλο Κρητικό Βιτσέντζο Κορνάρο

Τις καλοκαιρινές του εκδηλώσεις πραγματοποιεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανωγείων, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, και τίτλο «Εκδηλώσεις Καλοκαίρι 2019 - Έτος Ερωτόκιρτου».

Την ερχόμενη Παρασκευή 2 Αυγούστου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανωγείων σε συνεργασία με Κρήτες καλλιτέχνες θα παρουσιάσει στο θεατράκι του Άη Γιάννη, στην πλατεία Αρμί, μια μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στον Ερωτόκριτο με μιαν άλλη «ματιά», τιμώντας τον μεγάλο Κρητικό Βιτσέντζο Κορνάρο.

Η παράσταση ανεβαίνει στις 9 το βράδυ και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Το Σάββατο 3 Αυγούστου, στις 7.30 το απόγευμα, ο Σύλλογος θα εγκαινιάσει την πολιτιστική αίθουσα 100 τμ στην θέση Περαχώρι στα Ανώγεια. Θα τελέσει αγιασμό ο μητροπολίτης Αυλοποτάμου & Ρεθύμνης κκ Ευγένιος παρουσία πολλών επισήμων και καλεσμένων. Θα ακολουθήσει μουσική κρητική βραδιά χοροεσπερίδα στον αύλειο χώρο του Δημοτικού σχολειού Ανωγείων με το συγκρότημα των Λευτέρη και Μανούσου Καλλέργη.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Ανωγείων θα βραβεύσει με τιμητικές πλακέτες τον επιχειρηματία, Αθηναγόρα Ανδριαδάκη, και την πρόεδρο των εργαζομένων του Ερυθρού Σταυρού Αθηνών Βούλα Γεωργάκη, για την συνολική τους προσφορά στην τοπική κοινωνία.

Την Κυριακή 4 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ, στο Θέατρο Νίκος Ξυλούρης, ο σύλλογος θα παρουσιάσει το βιβλίο μαντινάδας και τραγουδιών του Λευτέρη Μπέρκη με τίτλο «στον χορό των στίχων».

Θα το παρουσιάσουν εκλεκτοί καλεσμένοι και η βραδιά θα πλαισιωθεί μουσικά από πολλούς κρητικούς καλλιτέχνες όπως τους Θανάση Μαυρόκωστα, Χάρη Φασουλά, Δινιακό. Θα συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα των Θανάση και Δημήτρη Μαυρόκωστα και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων. Θα ακολουθήσει καντάδα στους δρόμους του χωριού. Είσοδος ελεύθερη.

Τέλος, τη Δευτέρα 5 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ στο Θεατράκι Άη Γιάννη, ο σύλλογος παρουσιάζει τον απόλυτο μουσικό και οργανοπαίκτη Μιχάλη Σταυρακάκη ή Τατάκη, σε μια βράδια μυσταγωγίας που θα ταξιδέψει το κοινό με τους ήχους του μαντολίνου του. Είσοδος ελεύθερη.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ