Το μήνυμα του Σίσι, οι τζιχαντιστές και η βάρκα νότια της Κρήτης

Το μήνυμα του Σίσι, οι τζιχαντιστές και η βάρκα νότια της Κρήτης

Γιατί σήμανε συναγερμός στην ελληνική κυβέρνηση και όχι μόνο

Τι σχέση έχει άραγε ένα σκάφος που κινείται νότια της Κρήτης με...πολλά άτομα εμφανιζόμενα ως μετανάστες με ένα μήνυμα που έστειλε ο Αιγύπτιος πρόεδρος Σίσι στον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν μερικές ημέρες; Οι πληροφορίες λένε ότι είναι άμεσα συνδεδεμένα τα γεγονότα και γι αυτό στην κυβέρνηση σήμανε συναγερμός!

«Προσέξτε την τρομοκρατία» ήταν το μήνυμα που έστειλε πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Αιγύπτου στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο  δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» και πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις εμφανίστηκε αυτή η περίεργη υπόθεση. Την οποία παρακολουθούν όλες οι υπηρεσίες, από την ΕΥΠ και τον Στρατό ως το Λιμενικό και άλλες...ξένες δυνάμεις.

Στην ελληνική πλευρά και όχι μόνο επικρατεί συναγερμός μετά το μήνυμα του Αιγυπτίου προέδρου για τα παιχνίδια της Άγκυρας με τους ισλαμιστές. 

Η Αίγυπτος παρουσιάζεται ιδιαίτερα ανήσυχη όχι μόνο για την αυξανόμενη ανάμειξη της Τουρκίας σε όλες τις περιφερειακές διενέξεις αλλά ιδιαίτερα για τον τρόπο με τον οποίο η Άγκυρα εμπλέκει πλέον και χρησιμοποιεί ανοιχτά τον ισλαμιστικό παράγοντα. 

ΝΕΑ πρωτοσέλιδο

Η ανησυχία του Καΐρου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, φέρεται να  κατατέθηκε και στην 8η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου - Αιγύπτου η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία την περασμένη Τετάρτη, από τον ίδιο τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στις συζητήσεις του τόσο με τον Πρωθυπουργό όσο και με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.

Το Κάιρο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, μετέφερε στις ηγεσίες Ελλάδας και Κύπρου το μήνυμα ότι το ζήτημα αυτό ένα ζήτημα το οποίο αφορά το μέτωπο στη Λιβύη, την ίδια την εσωτερική ασφάλεια της Αιγύπτου και τον κρίσιμο προς αυτή την κατεύθυνση έλεγχο των ισλαμιστών στη χώρα αλλά και ευρύτερα στην περιοχή.

Για τον ίδιο λόγο ζήτησε από τους κ. Μητσοτάκη και Αναστασιάδη να  κρατήσουν ψηλά το ζήτημα  στην ατζέντα, όχι μόνο των τριμερών επαφών αλλά και των δικών τους κινήσεων προς τρίτες χώρες. 

Προς αυτήν την κατεύθυνση εκτιμάται ότι ήταν και η δήλωση του Πρωθυπουργού πως η Τουρκία φαντασιώνεται αυτοκρατορικές πρακτικές, με επιθετικές δράσεις από τη Συρία μέχρι τη Λιβύη, από τη Σομαλία μέχρι την Κύπρο, από το Αιγαίο μέχρι τον Καύκασο, πότε ζωγραφίζοντας αυθαίρετους χάρτες, πότε υπογράφοντας άκυρα μνημόνια και πότε ψηφίζοντας έωλους εσωτερικούς νόμους για θέματα που ρυθμίζονται με διεθνείς κανόνες. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ