Αναβλήθηκε η δίκη του ηλικιωμένου που κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκων

Ο 73χρονος είχε παρασύρει τα κορίτσια στο αυτοκίνητό του δίνοντας τους χρήματα

Αναβλήθηκε σήμερα το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λαμίας (ΜΟΔ) η δίκη του 73χρονου που κατηγορείται για την αποπλάνηση δύο μικρών κοριτσιών που δεν έχουν συμπληρώσει τα 14 έτη, τον Οκτώβριο του 2018 σε απόμερη περιοχή της Φωκίδας.

Σύμφωνα με τοlamiareport.gr, σχετικό αίτημα υποβλήθηκε από το συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ο οποίος απουσίαζε λόγω υπηρεσιακών υποχρεώσεων στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

Αν και ήταν γνωστό το αίτημα της υπεράσπισης εντούτοις υπήρξε κινητοποίηση της αστυνομίας για την ασφαλή μεταφορά του κατηγορούμενου, που έχει κριθεί προσωρινά φυλακισμένος για την υπόθεση, αλλά και για την τήρηση της τάξης. Στο δικαστήριο βρέθηκαν και συγγενείς Ρομά των μικρών κοριτσιών χωρίς πάντως να δημιουργηθεί το παραμικρό.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 73χρονος άνδρας που είναι από τη Ναύπακτο, είχε παρασύρει στο αυτοκίνητό του με την υπόσχεση χρημάτων τις δύο μικρές Ρομά και τις είχε οδηγήσει σε ερημική τοποθεσία στο Καστράκι Φωκίδας.

Αστυνομικοί του ΑΤ Ευπαλίου που διενεργούσαν περιπολία εντόπισαν το ύποπτο αυτοκίνητο όπου βρισκόταν ο ηλικιωμένος με τα κοριτσάκια και τον συνέλαβαν.

Με την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκων μάλιστα ο 73χρονος είχε κριθεί προφυλακιστέος από Ανακριτή και Εισαγγελέα και είχε οδηγηθεί στις φυλακές Τρίπολης. Πλέον αναμένεται η νέα ημερομηνία της δίκης με απόφαση του Εισαγγελέα Εφετών.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ