Αριστούχοι από το ίδιο θρανίο περνούν μαζί στην Ιατρική!

Ο 18χρονος, Χρήστος Τσιρίκας και ο συνομήλικός του, Γεράσιμος Τερζόπουλος, υπότροφοι του Κολεγίου Ανατόλια ξεκαθάρισαν ότι «μυστική συνταγή επιτυχίας δεν υπάρχει» και πρόσθεσαν ότι «η αυτοσυγκέντρωση, η υπομονή, η μεθοδικότητα, η καλή προετοιμασία, η προσήλωση αλλά και το μεράκι βοήθησαν για να πετύχουν τον στόχο τους».

Κολλητοί φίλοι, κάθονταν μαζί στο θρανίο όλη τη χρονιά, έδωσαν πανελλήνιες, έσπασαν τα κοντέρ ξεπερνώντας τα 19.000 μόρια και περνούν - όπως όλα δείχνουν- στην Ιατρική Σχολή, πετυχαίνοντας τον στόχο τους.

Ο 18χρονος, Χρήστος Τσιρίκας και ο συνομήλικός του, Γεράσιμος Τερζόπουλος, υπότροφοι του Κολεγίου Ανατόλια μίλησαν στο ethnos.gr, ξεκαθαρίζοντας ότι «μυστική συνταγή επιτυχίας δεν υπάρχει» και πρόσθεσαν ότι «η αυτοσυγκέντρωση, η υπομονή, η μεθοδικότητα, η καλή προετοιμασία, η προσήλωση αλλά και το μεράκι βοήθησαν για να πετύχουν τον στόχο τους».

Χρήστος Τσικρικάς: «Κλειδί» η συστηματική μελέτη

Πιάνοντας 19.006 μόρια ο 18χρονος, Χρήστος Τσιρικάς, κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. «Από μικρό παιδί μου άρεσε η Ιατρική. Αλλά ακόμη δεν έχω αποφασίσει τι ειδικότητα θα επιλέξω», τονίζει στο ethnos.gr ο Χρήστος Τσικρικάς.

Ο 18χρονος μαθητής βρίσκεται ήδη στις παραλίες της Χαλκιδικής, απολαμβάνοντας τις καλοκαιρινές του διακοπές. Παρακολουθούσε τα σχολικά μαθήματα, δεν υπερφόρτωσε το πρόγραμμά του με πολλά φροντιστήρια και πάντα «έκλεβε» προσωπικό ωφέλιμο χρόνο για να βελτιώνει τις αδυναμίες του. «Το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στη συστηματική μελέτη. Δεν τα άφησα την τελευταία στιγμή. Ούτε είχα κενά και ξεκίνησα ουσιαστικά την προετοιμασία από τη Β’ Λυκείου», είπε ο αριστούχος μαθητής, προσθέτοντας ότι η μητέρα του τον βοήθησε αρκετά.

«Ήξερε τι με περίμενε πάρα πολύ καλά από την αντίστοιχη εμπειρία που είχε τα προηγούμενα χρόνια με την μικρότερη αδερφή του και με προετοίμασε κατάλληλα». Διάβαζε καθημερινά και συστηματικά ενώ φρόντιζε πάντα το άγχος του να είναι σε λογικό βαθμό και να μην γίνεται τροχοπέδη στην προσπάθειά του.

Γεράσιμος Τερζόπουλος: Είχα βοήθεια από τους καθηγητές μου

Ανακουφισμένος λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελληνίων, ο Γεράσιμος Τερζόπουλος σχεδιάζει τις καλοκαιρινές του διακοπές στη Χαλκιδική και στις Κυκλάδες. «Αγχώθηκα μόλις είδα την άσκηση της Χημείας. Έκανα λάθος και μετά προσπάθησα να ρεφάρω στη Φυσική», είπε ο Γεράσιμος Τερζόπουλος, προσθέτοντας ότι «μυστική συνταγή δεν υπάρχει. Ο καθένας έχει τη δική του. Σε κάθε περίπτωση όμως το συστηματικό διάβασμα από τα πρώτα χρόνια του Λυκείου δίνει ένα προβάδισμα στην επιτυχία». Ο Γεράσιμος Τερζόπουλος συγκέντρωσε 18.843 μόρια και πιθανότατα περνά στην Ιατρική Σχολή, όπως ο φίλος του και συμμαθητής, Χρήστος Τσιρίκας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πολύ καλοί καθηγητές που είχε όλα τα προηγούμενα χρόνια έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς τον βοήθησαν πάρα πολύ στην προετοιμασία του. «Είχα πάντα στο μυαλό μου να κοιμάμαι νωρίς και να παραμένω κοινωνικοποιημένος Δεν χρειάζονται υπερβολές. Χρειάζεται μια ισορροπία στο πρόγραμμα», πρόσθεσε ο αριστούχος μαθητής. Για να χαλαρώσει προτιμούσε να βλέπει ταινίες και σειρές στον υπολογιστή του. «Είναι στο χέρι τους να πετύχουν οι μαθητές. Αρκεί να έχουν όρεξη και να δείξουν ζήλο» κατέληξε ο 18χρονος Γεράσιμος Τερζόπουλος.

Οι δύο μαθητές, βλέποντας τις βαθμολογίες το πρωί της Παρασκευής, τις συνέκριναν με τις βάσεις του 2018. Και έτσι υπολογίζουν ότι περνούν στην Ιατρική και έτσι θα συνεχίσουν να σπουδάζουν μαζί...

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες

Πανελλήνιες 2019: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών ΕξετάσεωνΓΕΛ και ΕΠΑΛ από το υπουργείο και ήδη από το πρωί έχουν αναρτηθεί σε όλα τα Λύκεια της χώρας και στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.g....

Όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, καταγράφεται σημαντική πτώση των βάσεων, με το 42,12% να γράφει κάτω από τη βάση. Το μεγαλύτερο βαθμολογικό «Βατερλώ»καταγράφεται στη Χημεία.

Από την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019 και τις ακόλουθες ημέρες όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ), στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr. Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει την Δευτέρα 15-7-2019 και είναι αποκλειστική. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (εκτός από την προγραμματισμένη τους εφημερία) θα λειτουργήσουν επιπλέον την Τρίτη 9-7-2019 καθώς και τη Δευτέρα 15-7-2019, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.



Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ