Χάλκη: Υποψήφιος έκανε μηνυτήρια αναφορά κατά του δημάρχου

Για αλλοίωση του αποτελέσματος των εκλογών

Ο υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές υποστηρίζει ότι έγιναν παράνομες εγγραφές από τον δήμαρχο, ως αρμόδιο όργανο, στις ονομαστικές καταστάσεις επί των κατά την αναθεώρηση του α΄ διμήνου έτους 2019 Εκλογικών Καταλόγων του Δήμου Χάλκης, με βάση αβάσιμες αιτήσεις προσώπων, που δεν δικαιούνται και ειδικότερα ως μεταδημοτεύσεις (8 περιπτώσεις) και ως κοινοτικοί εκλογείς (2 περιπτώσεις).

Επιπλέον, ο κ. Σταματιάδης υποστηρίζει, σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», ότι υπήρξε απείθεια στην έγκαιρη εκπλήρωση των καθηκόντων του δημάρχου αλλά και παράνομες διαγραφές, νόμιμα εγγεγραμμένων Κοινοτικών Εκλογέων από την οικεία ονομαστική κατάσταση επί του κατά την αναθεώρηση του α΄ διμήνου έτους 2019 Ειδικού Εκλογικού Καταλόγου Κοινοτικών Εκλογέων του Δήμου Χάλκης (8 τουλάχιστον περιπτώσεις), ως και για απείθεια στην έγκαιρη εκπλήρωση των καθηκόντων αυτού εκπρόθεσμης ανάρτησης του ως άνω Εκλογικού Καταλόγου του Δήμου Χάλκης στον οποίο εκτελέσθηκε και γνωστοποιήθηκε η διαγραφή τους.

«Το θέμα είναι και ποινικό και ηθικό και πολιτικό σε βάρος ειδικότερα της από το Σύνταγμα θεμελιώδους αρχής της λαϊκής κυριαρχίας, δοθέντος του μικρού αριθμού εκλογέων του Δήμου Χάλκης και της προφανούς κατευθυνόμενης επιδίωξης αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος που εξ αντικειμένου επέρχεται από τις ως άνω ευτυχώς σπανίζουσες παράνομες πράξεις, σε ένα σύγχρονο και ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Αλλοίωση που αναδεικνύεται ιδιαίτερα σε τυχόν οριακή διαφορά των επιλαχόντων συνδυασμών, χωρίς όμως και σε διαφορετική περίπτωση που υπάρχει ή αναμένεται μεγαλύτερη διαφορά να επιτρέπεται σε οποιονδήποτε πολίτη αποδοχή, σιωπή και ανοχή τέτοιων απαράδεκτων παράνομων φαινομένων που απαξιώνουν και υποτιμούν τον συνταγματικό θεσμό και λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ιδιαίτερα στη παραμεθόρια νησιωτικότητα του τόπου μας, όπου η αποκεντρωμένη και τοπική αυτοδιοίκηση και διακυβέρνηση εξυπηρετεί με τον πλέον άμεσο τρόπο τις ανάγκες και τη συνοχή των μικρών μας κοινωνιών, επισημαίνει στη μηνυτήρια αναφορά ο κ. Σταματιάδης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ