Δικαστής έκανε παρατήρηση σε πολίτη για τον τρόπο που καθόταν

"Έχετε την εντύπωση πως βρίσκεστε στο καφενείο";

«Κύριε που νομίζετε πως είστε; Έχετε την εντύπωση πως βρίσκεστε στο καφενείο; Μήπως να σας φέρουμε και κανέναν καφέ;».

Με αυτόν τον τρόπο πρόεδρος Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας παρατήρησε πολίτη που βρισκόταν στο δικαστήριο ως ακροατής και καθόταν σταυροπόδι. Είχε την ατυχία να κάθεται ωστόσο στις μπροστινές θέσεις και να είναι ενώπιον της έδρας. Ο πρόεδρος όμως θέλοντας να «κόψει» την χαλαρότητα με την οποία αντιμετώπιζε την διαδικασία τον επανέφερε στην τάξη.

Στην δικαστική αίθουσα δεν επιτρέπονται μπουκαλάκια με νερό και πόσο μάλιστα καφέδες σε πλαστικά ποτηράκια, που έχουν εξελιχθεί σε… συνέχεια των άκρων μας τα τελευταία χρόνια.

Απαγορεύονται φυσικά τα φαγητά και πόσο μάλιστα η τσίχλα. Δεν επιτρέπεται η συνομιλία με άλλους, τουλάχιστον σε βαθμό που να επηρεάζει τη εξέλιξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Επίσης δεν επιτρέπεται η χρήση κινητών τηλεφώνων ως προς την συνομιλία και γι αυτό πρέπει να είναι χαμηλωμένα ή απενεργοποιημένα. Οι περισσότεροι ωστόσο (δικηγόροι, ακροατές) τα τελευταία χρόνια τα χρησιμοποιούν για να διαβάσουν πληροφορίες ή για να περάσουν την ώρα τους. Χρήση κινητών «έξυπνων» τηλεφώνων ή τάμπλετ (για ανάγνωση σχετικών με τη δίκη κειμένων και πληροφοριών αντί εγγράφων) βλέπουμε και από δικαστές ή εισαγγελείς τα τελευταία χρόνια κατά τη διάρκεια των δικών.

Πηγή: larissanet.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ