Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογήθηκε ο Ευστάθιος Μπούκουρας

Η δίκη συνεχίζεται με την απολογία του Χρήστου Παππά.

Για πολιτική δίωξη έκανε λόγο στην απολογία του ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ευστάθιος Μπούκουρας, ο οποίος κατά την απολογία του υποστήριξε ότι η προφυλάκισή του ήταν προϊόν πολιτικής εντολής από τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρώην βουλευτής, που ανεξαρτητοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2014, υποστήριξε:

«Προφυλακίστηκα στις 13 Ιανουαρίου 2014 και το χαρτί ανέγραφε οτι η απόφαση είχε παρθεί από τις 9 Ιανουαρίου. Υπήρχε προειλημμένη απόφαση με εντολή του τότε πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Η προφυλάκισή μου ήταν προϊόν εντολής» είπε.

Χαρακτήρισε τυπική τη σχέση που είχε με τους υπόλοιπους βουλευτές, με εξαίρεση τον Ηλία Παναγιώταρου με τον οποίο ήταν «κολλητοί» και τους Αλεξόπουλο, Μπαρμπαρούση, με τους οποίους έκανε παρέα.

«Η σχέση με τα υπόλοιπα στελέχη και βουλευτές ήταν καθαρά επιδερμική.

Εγώ κοίταξα να πάρω το προσωνύμιο του βουλευτή Κορινθίας. Δεν είχαμε κοινά χαρακτηριστικά, στοιχεία κι ενδιαφέροντα. Μόνο με τον Χρυσ. Αλεξόπουλο είχαμε κοινό ενδιαφέρον τη μουσική».

- Πρόεδρος: «Τι σημαίνει ήμουν ξένο σώμα;».

- Μπούκουρας: «Δεν συμμετείχα σε κανένα όργανο του κόμματος».

- Πρόεδρος: «Και άλλοι...».

- Μπούκουρας: «Δεν μου συγχώρεσαν ποτέ ότι προέρχομαι από άλλον ιδεολογικό χώρο».

Κατά την απολογία του ο πρώην βουλευτής είπε ότι στη Χρυσή Αυγή έζησε μία δεύτερη εφηβεία.

«Στη Χρυσή Αυγή έζησα τη δεύτερη μου εφηβεία. Από μικρός, επειδή στερήθηκα πράγματα λόγω της οικονομικής κατάστασης, στη Χρυσή Αυγή μου δόθηκε η ευκαιρία να βγάλω τον καταπιεσμένο μου εαυτό, το γλέντησα, τα ταξίδια, οι ομιλίες, το κρασάκι, το παρεάκι, την ιστορία την γράφουν οι παρέες, κυρία πρόεδρε. Πηγαίναμε, ακούγαμε ανθρώπους, ανησυχίες, είχαμε γίνει σανίδα σωτηρίας» εξήγησε ο κατηγορούμενος στην πρόεδρο για το πώς βίωσε την κοινοβουλευτική του θητεία στη Χρυσή Αυγή.

Ο πρώην βουλευτής υποστήριξε πως ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψή του κάποια έκνομη ενέργεια και πως ασχολιόταν μόνο με τα ζητήματα που αφορούσαν την περιοχή του.

Αναφερόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι πληροφορήθηκε το περιστατικό την επόμενη μέρα. «Υπήρχε μία έξαλλη κατάσταση στην κοινοβουλευτική ομάδα. Δεν ήξεραν που πατούσαν και βρισκόντουσαν, ακούγονταν διάφορα πράγματα, προβοκάτσια, για ποδοσφαιρικά ζητήματα» ανέφερε.

Η δίκη συνεχίζεται με την απολογία του Χρήστου Παππά.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ