Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης για την "διανομή" Αγίου Φωτός: Θα συμμορφωθούμε

Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης για την "διανομή" Αγίου Φωτός: Θα συμμορφωθούμε

«Σκοπός μας ήταν να κρατήσουμε στα σπίτια τους όσους δημότες μας επιθυμούσαν να πάρουν το Άγιο Φως από τις εκκλησίες και παράλληλα να τους μεταφέρουμε την ελπίδα»

 

Επιμένει ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρουπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, ότι είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να γίνει με ασφάλεια η διανομή του Αγίου Φωτός στα σπίτια των δημοτών το βράδυ της Ανάστασης, ωστόσο δηλώνει πως θα συμμορφωθεί με την απόφαση της Πολιτικής Προστασίας και δεν θα το πράξει.

Χθες Τετάρτη, μετά την ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά ότι δεν θα επιτραπεί η διανομή του Αγίου Φωτός, ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης δεν προχώρησε σε κανέναν σχολιασμό αλλά σήμερα το πρωί εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς και ο κ. Τσιόδρας, επικεφαλής της στρατηγικής αντιμετώπισης του COVID-19, με χθεσινή τους απόφαση, δεν επιτρέπουν την μεταφορά του Αγίου Φωτός από την δημοτική αρχή του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, στους δημότες της πόλης.

Σκοπός μας ήταν να κρατήσουμε στα σπίτια τους όσους δημότες μας επιθυμούσαν να πάρουν το Άγιο Φως από τις εκκλησίες και παράλληλα να τους μεταφέρουμε την ελπίδα, την πίστη και την αγάπη που εκπροσωπεί το Αναστάσιμο Φως.

Η μεταφορά θα γινόταν με γνώμονα την δημόσια υγεία και με απόλυτη εφαρμογή των οδηγιών που έχουν δοθεί από τον ΕΟΔΥ για την προστασία από τον COVID-19.

Άλλωστε με το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, καθημερινά και με απόλυτη ασφάλεια, υπάλληλοι του δήμου μας, έρχονται σε άμεση επαφή με εκατοντάδες συνδημότες μας που τους μεταφέρουν τρόφιμα, φάρμακα και έγγραφα.

Από την πολιτεία όμως, κρίθηκε πως είναι επικίνδυνο να ανάψουμε τα φαναράκια που θα άφηναν οι πολίτες έξω από τις πόρτες των σπιτιών τους, δίχως να υπάρξει καμία επαφή.

Σεβόμενοι την εντολή της πολιτείας και την συνολική προσπάθεια καταπολέμησης του COVID-19, δεν θα υλοποιήσουμε το σχέδιό μας.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τα εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης και αγάπης των συνδημοτών μας που εκτίμησαν την προσπάθεια μας.

Το Πάσχα είναι γιορτή αγάπης και θα σεβαστούμε απόλυτα την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνηση».

Σε τηλεοπτική του εμφάνιση σήμερα το πρωί (Σκάι) ο κ.Κωνσταντάτος ανέφερε, πάντως, ότι πριν ανακοινώσει την πρωτοβουλία του είχε εξηγήσει το σχέδιο στην Πολιτική Προστασία.

Επέμεινε επίσης να παραλληλίζει την διανομή του Αγίου Φωτός με τις διανομές τροφίμων που υλοποιεί ο Δήμος σε ευπαθεις ομάδες στο πλαίσιο του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Οπως ανέφερε, το βράδυ της Ανάστασης θα διανείμει πακέτα με τρόφιμα σε 400 οικογένειες.

Είναι προφανές όμως ότι τα μεγέθη δεν είναι συγκρίσιμα καθώς με βάση το ενδιαφέρον που είχε εκδηλωθεί και τα στοιχεία που εκείνος ανέφερε, το Αγιο Φως θα διενέμετο σε έως και 20.000 νοικοκυριά ενώ θα εργάζονταν γι' αυτό τον λόγο 400 εθελοντές. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ