Φίλης για Κεραμέως : Νέα ήθη στην πολιτική

Όπως αναφέρει δήλωσή του ο Νίκος Φίλης, η Νίκη Κεραμέως τον κατηγόρησε για απουσία από την αίθουσα του Κοινοβουλίου, ενώ ήταν γνωστό ότι έλειπε για προγραμματισμένη θεραπεία

Kόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του Νίκου Φίλη με αφορμή τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για το θέμα των σημαιοφόρων.

Έλειπα απ’ τη Βουλή λόγω θεραπείας

Όπως αναφέρει δήλωσή του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Κεραμέως έψεξε τον κ. Φίλη για απουσία του από την αίθουσα του Κοινοβουλίου, ενώ ήταν γνωστό ότι έλειπε για προγραμματισμένη θεραπεία.

«Στην πραγματικότητα, η Μερόπη Τζούφη είχε πάρει μέρος στο σύνολο της συνεδρίασης, με προσωπική ομιλία από του βήματος μάλιστα, ενώ εγώ απουσίαζα καθώς ήταν ημέρα θεραπείας (κάτι που επαναλαμβάνω κάθε τρεις βδομάδες – και για τους πολλούς συντρόφους και φίλους που ενδιαφέρονται και μου στέλνουν τις ευχές τους, να ενημερώσω ότι πηγαίνει πολύ καλά). Το γεγονός αυτό το γνώριζε η κ. Κεραμέως και προκαλεί εντύπωση η ανακοίνωσή της και τα «νέα ήθη» που εισάγει στην πολιτική» σημείωσε ο κ. Φίλης.

Η απάντηση Κεραμέως

«Οι τοποθετήσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και οι απαντήσεις προς την αντιπολίτευση δεν αφορούν τα πρόσωπα, αλλά το θεσμό που εκπροσωπούν. Σε αντίθεση με τις προσωπικές επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς λειτουργούμε θεσμικά και δίχως χαρακτηρισμούς» έγραψε η Νίκη Κεραμέως σε ανάρτησή της στο Twitter προσθέτοντας:

«Σε συνέχεια της απάντησής μας και αφότου πληροφορήθηκα τη σημερινή αιτία απουσίας του κ. Φίλη, του τηλεφώνησα προσωπικά. Του εύχομαι ολόψυχα γρήγορα περαστικά και προσδοκώ, όπως επανειλημμένως έχω τονίσει, σε εποικοδομητικό διάλογο και συνεργασία για το μέλλον των παιδιών μας. Όσο για την κ. Τζούφη, που αναπληρώνει θεσμικά τον κ. Φίλη, σίγουρα δεν συναντηθήκαμε, όπως αναληθώς αναφέρεται, ούτε στην Ολομέλεια ούτε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ