Φθιώτιδα: Ψάχνουν αυτόν που "άφησε" 20 αδέσποτα στην Ελάτεια!

Καταγγελία του Δήμου στο ΑΤ Αμφίκλειας – Ελάτειας, που ψάχνει «την ασημί κλούβα» και τους υπεύθυνους…

Απίστευτη καταγγελία που συνοδεύεται μάλιστα από αδιάψευστες φωτογραφίες, έκανε ο Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ζήσιμος Λαπατσάνης.

Σχεδόν είκοσι (20) σκυλιά ξεφορτώθηκαν από ασημί κλούβα στην είσοδο της Ελάτειας νωρίς το πρωί της Τετάρτης (23/10).

Κατά καιρούς κι άλλοι Δήμοι, όπως ο Δήμος Λαμιέων, έχουν διαπιστώσει μαζική "εισαγωγή αδέσποτων", των οποίων η διαφορετική ηλικία, ράτσα και συμπεριφορά, παραπέμπει σε οργανωμένη μετακίνηση από κάποιο «συλλέκτη» από έτερο Δήμο!

Το γεγονός αυτό κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμφίκλειας – Ελάτειας, όπως και στις Φιλοζωικές οργανώσεις, ο κ. Λαπατσάνης σημειώνοντας επίσης ότι «Η μετατόπιση του προβλήματος παίρνοντας τα σκυλιά από τον ένα τόπο και πηγαίνοντας τα σε άλλο δεν λύνει το πρόβλημα απλά δείχνει την αδιαφορία μας για τη σοβαρή επίλυση του. Αυτές οι τακτικές δεν αρμόζουν σε ανθρώπους και Δήμους που θέλουν να λέγονται φιλικοί προς τα ζώα. Ο Δήμος μας θα κάνει όλες τις ενέργειες για να βρεθούν οι υπεύθυνοι που εγκατέλειψαν τα εν λόγω αδέσποτα».

Σημειώνουμε ότι ο Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας μέσα στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος ενεργεί για τη σωστή διαχείριση του προβλήματος, έχοντας προχωρήσει τη διαδικασία για την ένταξη του στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ για το έργο «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς».


Πηγή: lamiareport.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ