Κ. Πιερρακάκης: Έρχεται και η τηλεϊατρική- Πώς θα εφαρμοστεί

Κ. Πιερρακάκης: Έρχεται και η τηλεϊατρική- Πώς θα εφαρμοστεί

Η τηλεϊατρική θα είναι το επόμενο βήμα στο οποίο θα προχωρήσει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σύμφωνα με τον Κυριάκο Πιερρακάκη.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 εξήγησε πως στο πλαίσιο αυτό θα περιληφθεί και ένα σύστημα ειδικά για ασθενείς με covid-19 για να τους παρακολουθήσουμε όσους δεν μπουν στο νοσοκομείο και μείνουν στο σπίτι τους. Θα είναι έτοιμο πιθανώς μέσα στις επόμενες εβδομάδες και θα διευρυνθεί. 

Παράλληλα διευκρίνισε ότι «συνεννοηθήκαμε με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για τις ιστοσελίδες που παρέχουν εκπαιδευτικό υλικό να υπάρχει μηδενική χρέωση». 

Εμφανίστηκε, επίσης, καθησυχαστικός ότι «αντέχουν τα δίκτυα ειδικά αν συγκρίνετε με δημοσιεύματα για προβλήματα που υπήρξαν σε άλλες πιο ψηφιακά προηγμένες χώρες». 

Ειδικά για την άυλη συνταγογράφηση είπε ότι οι εγγραφές συνεχίζονται με ρυθμό 10.000 την ημέρα κυρίως από ασθενείς με χρόνια νοσήματα και όχι μόνο. Μιλώντας για τα επόμενα βήματα του υπουργείου αναφέρθηκε στην απλοποίηση των διαδικασιών σε περίπτωση θανάτου όπως συνέβη, αντίστοιχα, με τις διαδικασίες για τη γέννηση. "Αν στη γέννηση είχα 5 διαδικασίες στην απώλεια οι διαδικασίες είναι 13. Πρέπει σε ψυχολογική κατάσταση κακή να κάτσεις σε 13 ουρές και αυτό είναι απάνθρωπο. Αυτό θα λυθεί σε δύο μήνες το πολύ".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ